2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Financial Times: ha ismét vétót kap az ukrajnai támogatás, megvonhatnak minden uniós forrást Magyarországtól

A Financial Times értesülései szerint, bizonyos kiszivárgott dokumentumok azt igazolják, hogy uniós tisztviselők zsarolásra akarják használni az uniós forrásokat Magyarországgal szemben, annak érdekében, hogy a „magyar vétó” ne álljon tovább az Ukrajnának szánt gigantikus segélycsomag útjába.

  • Financial Times: ha ismét vétót kap az ukrajnai támogatás, megvonhatnak minden uniós forrást Magyarországtól

A lap szerint az Európai Unió sürgetni fogja tagállamait, hogy szüntessék meg a Magyarországnak szánt összes uniós támogatást, ha az ország nem hátrál meg azon ígéretétől, hogy megvétózza az EU által javasolt 55 milliárd dolláros katonai segélycsomagot Ukrajnának.

Az Európai Tanács február 1-jén rendkívüli csúcstalálkozóra készül, amelyen az uniós vezetők megvitatják az Ukrajnának nyújtandó négyéves,

 50 milliárd eurós finanszírozási csomagot.

Bóka János, az európai uniós ügyekért felelős miniszter is reagált Financial Times-ban megjelent információkra.

Magyarország nem enged a zsarolásnak

– írta Facebook-oldalán.

Bóka János kifejtette: sajtóértesülések szerint egy brüsszeli bürokraták által fogalmazott dokumentum amellett érvel, hogy amennyiben nem születik döntés Ukrajna finanszírozásáról a február elsejei EU-csúcson, a tagállamok nyilvánosan kijelentik, hogy a magyar miniszterelnök nem konstruktív viselkedése miatt nem tudják elképzelni, hogy Magyarország valaha is a neki járó forrásokat megkapná, illetve azt is felvetik, hogy teljes mértékben meg kell vonni a Magyarországnak járó forrásokat.

Az értesülés megerősíti azt, amit a magyar kormány hosszú idő óta állít: Brüsszel az uniós forrásokhoz való hozzáférést politikai nyomásgyakorlásra használja – tette hozzá.

"Ukrajna támogatása és az uniós forrásokhoz való hozzáférés között Magyarország nem teremt kapcsolatot, és visszautasítja azt, hogy mások ezt tegyék. Magyarország eddig is és ezután is konstruktívan vesz részt az egyeztetésekben, de a zsarolásnak nem enged"

– fogalmazott a tárcavezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van olyan uniós vezető, aki a békében érdekelt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!