2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Külföld

Ferenc pápa: Könnyekkel teli az idei karácsony

A közel-keleti és az ukrajnai háborúról, illetve a nyugat-afrikai ebola áldozatairól is megemlékezett ünnepi beszédében Ferenc pápa. A katolikus egyházfő a Szent Péter-bazilika erkélyéről 80 ezer hívő előtt elmondott beszédében békét sürgetett a háború sújtotta országokban. Ferenc pápa hosszasan beszélt a szenvedő gyermekekről is, akik iránt közömbös a világ nagy része. Beszéde végén latin nyelvű Urbi et Orbi áldást adott Róma városára és a világra.

Ferenc pápa 80 ezer hívő előtt mondta el karácsonyi üzenetét a Szent Péter-bazilika erkélyén. A katolikus egyházfő elítélte az Iszlám Állam nevű szélsőséges muszlim szervezet kegyetlenkedéseit, békét sürgetett Irakban, Szíriában, a Szentföldön és Ukrajnában is.

„A megváltó Jézus óvja meg a szenvedőket Ukrajnában, és tegye lehetővé, hogy szeretett szülőföldjük vészelje át a feszültségeket, győzze le a gyűlölködést és az erőszakot, és induljon el újra a testvériség és megbékélés útján” – fogalmazott.

A pápa megemlékezett az Afrikában pusztító ebolajárvány áldozatairól, és külön szólt a gyermekek szenvedéseiről is. „Jézus óvja azoknak a gyermekeknek a sokaságát, akik az erőszak és az emberkereskedelem áldozatai, akiket katonáskodásra kényszerítenek, a gyerekeket, a sok kizsákmányolt gyereket” – mondta.

A katolikus egyházfő a szertartás végén latinul mondta el az Urbi et Orbi áldást, megáldva Róma városát és a világot.

Itthon a keresztény egyházak vezetői az istenti szeretetről, a rendről és az ünnep megszenteléséről beszéltek karácsony első napján.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsonyi vásárban gyilkolt volna egy 15 éves fiú

Karácsonyi vásárban gyilkolt volna egy 15 éves fiú

Őrizetbe vettek egy 15 éves fiút Nyugat-Németországban, aki a gyanú szerint terrortámadásra készült egy karácsonyi vásáron - közölték szerdán a német hatóságok. Az ország keleti felében hasonló gyanúval egy 16 éves fiatalt fogtak el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!