2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Feltételesen szabadlábra helyezik Thaiföldön a volt miniszterelnököt

Thaiföldön a bíróság feltételesen szabadlábra helyezi Thakszin Sinavatra volt miniszterelnököt, a hírt a jelenlegi kormányfő, Szretta Tavizin jelentette be kedden.

  • Feltételesen szabadlábra helyezik Thaiföldön a volt miniszterelnököt

A vonatkozó jogszabályok értelmében az egykori miniszterelnök február 18-án szabadulhat.

A Thakszin Sinavatra családjával jó kapcsolatokat ápoló Szretta Tavizin újságírók előtt a döntést azzal indokolta, hogy 2001-től 2006-ig tartó hivatali ideje alatt Thakszin Sinavatra "sok jót tett az országgal".

Thakszin Sinavatrát tavaly augusztusban - miután hazatért Szingapúrból 15 évig tartó önkéntes száműzetéséből - nyolcévi börtönbüntetésre ítélték hatalommal való visszaélés és az összeférhetetlenségi szabályok megszegésének vádjával. Az uralkodó később részleges kegyelmet adott neki, és egy évre csökkentette a büntetését. Ebből hat hónapot már letöltött, ám - betegsége miatt, melyről nem árultak el részleteket - ezt az időt végig kórházban töltötte.

Február elején azonban a rendőrség felségsértéssel is meggyanúsította egy 2015-ben tett kijelentése miatt, ebben az ügyben a vizsgálat még nem zárult el.

Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meg is született a feljelentés Osváth Zsolt botrányában

Meg is született a feljelentés Osváth Zsolt botrányában

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt tett bejelentést a kedd reggel megjelent hírek alapján, amelyek arról szóltak, hogy Osváth Zsolt, az ismert baloldali influenszer egy videón beismerte: többször is pornográf képeket kért egy kiskorú fiútól. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!