2024. 09. 18. Szerda Diána napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Felrobbant egy üzemanyagszállító tartálykocsi Haitin, sokan meghaltak

Felrobbant egy üzemanyagszállító tartálykocsi szombaton Haiti délnyugati részén, a detonációban legkevesebb tizenhat ember meghalt, és mintegy negyvenen megsérültek - közölte a helyi polgári védelem képviselője.

  • Felrobbant egy üzemanyagszállító tartálykocsi Haitin, sokan meghaltak

Szemtanúk szerint a korábban Miragoane település környékén balesetet szenvedett tartálykocsiból folyt az olaj, és sok ember odasereglett, hogy magával vigyen az üzemanyagból.

Haitin hosszú ideje kegyetlen bűnbandák tartják rettegésben az országot, főleg a fővárost. Az erőszakhullám tovább súlyosbítja az amúgy is sanyarú ellátási helyzetet, a karibi szigetország 11 millió lakosának csaknem fele számára nem biztosított az élelmiszerellátás, súlyos az üzemanyaghiány, és az egészségügyi ellátás is az összeomlás szélén áll.

Cap-Haitien városban 2021-ben történt hasonló tragédia: akkor egy üzemanyagszállító tartálykocsi felborult, és a robbanás következtében egy sűrűn lakott területen hatalmas tűzvész keletkezett, amelyben számos lakóház és üzlet kiégett. Abban a balesetben 75 ember halt meg, az áldozatok közül többen akkor is üzemanyagot próbáltak szerezni a tartályból.

Fotó: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Magyar Péter, az árvízi bohóc

Bayer Zsolt: Magyar Péter, az árvízi bohóc

A Tisza Párt vezetője hazudozik összevissza és hülyeségeket beszél – írja a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében Bayer Zsolt, amelyet változtatások nélkül közlünk.
200 millió eurót vesz el a Magyarországtól Brüsszel

200 millió eurót vesz el a Magyarországtól Brüsszel

Az Európai Bizottság megkezdi levonni a Magyarországnak szánt esedékes uniós kifizetésekből az EU bírósága által az országra kiszabott 200 millió eurós bírságot, miután a magyar kormány a határidőig nem fizette be az összeget - jelentette be a bizottság szóvivője szerdán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!