2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Felgyújtottak egy szavazóurnát Bostonban

Felgyújtottak egy szavazóurnát a november 3-i amerikai választások közeledtével Bostonban, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatot indított az ügyben.

  • Felgyújtottak egy szavazóurnát Bostonban

Választási tisztségviselők vasárnapi tájékoztatása szerint szándékos támadás történt. A bostoni könyvtárban található urna 122 szavazatot tartalmazott, közülük 35 megégett. A tüzet gyorsan eloltották.

Marty Walsh bostoni polgármester "a demokrácia szégyenének, a polgári kötelességüket teljesítő szavazókkal szembeni tiszteletlenségnek és bűncselekménynek" nevezte az incidenst.

A helyi rendőrség jelezte: gyújtogatás miatt vizsgálatot indítottak, és felfigyeltek egy személyre, aki a tűz időpontjában az urna közelében tartózkodott. A hatóságok nyilvánosságra hozták az illető képét, és arra kérték a helyieket, hogy segítsenek beazonosítani őt.

A nyomozásba az FBI is bekapcsolódott. Az FBI aláhúzta: elsődleges fontosságúnak tartja a massachusettsi választás integritásának biztosítását, és ha kell, könyörtelenül betartatja a szövetségi választási törvényeket.

Azok az állampolgárok, akiknek voksa károsodott, személyesen vagy levélben újra leadhatják szavazatukat - mondták el tisztségviselők.

A korai szavazás múlt szombaton kezdődött Massachusetts államban, és eddig több mint kétmillióan adták le voksukat személyesen vagy levélben az államban.

Az amerikai választások közeledtével már mintegy 54,2 millió amerikai állampolgár - köztük Donald Trump elnök - élt a korai szavazás biztosította lehetőséggel. Szakértők szerint az eddigi magas részvételi arány a nagy érdeklődés jele. Emellett sokan azért adták le korábban szavazatukat, mert a koronavírus-járványtól tartva szeretnék elkerülni a tömött szavazóhelyiségeket november 3-án. A koronavírus eddig több mint 224 ezer ember életét követelte az Egyesült Államokban. A járvány miatt több államban kiterjesztették a korai szavazás és a levélszavazás lehetőségét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!