2020. július 3.,
péntek, Kornél, Soma napja

Fegyveresek támadtak a nagykövetet szállító autókonvojra

MTI

2019. március 28., csütörtök 08:53, frissítve: csütörtök 08:54

Fegyveresek támadtak Haitin a chilei nagykövetet szállító autókonvojra, két ember megsebesült, hárman eltűntek, a diplomata nem sérült meg – közölték több forrásból.

Az América Solidaria nevű, washingtoni székhelyű nem kormányzati szervezet egy közleményben arról számolt be szerdán, hogy fegyveresek nyitottak tüzet a Patricio Utreras chilei nagykövetet és feleségét szállító gépkocsioszlopra. A diplomata helybeli tisztviselőkkel, és 13 – kolumbiai, chilei, mexikói és haiti – önkéntessel egy ivóvizet előállító létesítménybe tartott. A konvojt a haiti fővárostól, Port-au-Prince-től két órányira fekvő, Buten településen érte a támadás. A küldöttséget kísérő chilei rendőrök viszonozták a tüzet.

Andrés Chadwick chilei belügyminiszter tájékoztatása szerint az összecsapásban az America Solidaria egyik helyi munkatársa életét vesztette. A nagykövet és felesége sértetlen maradt. A diplomata sofőrje a csuklóján megsebesült.

A miniszter közölte, hogy egyelőre nem ismeretes a támadás oka, de feltételezhető, hogy a konvojban utazókat akarták kifosztani.

Az América Solidaria úgy tudja, hogy a jótékonysági szervezet sofőrje és két helybeli kormányzati tisztviselő eltűnt.

(Kezdőkép: biobiochile.cl)