2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Külföld

Fegyverért pénz vagy ételvásárlási utalvány

Megkezdődött a fegyverek begyűjtése Los Angelesben és több kisebb amerikai városban. Los Angelesben a magántulajdonban lévő fegyverektől általában májusban szabadulhatnak meg az emberek, de a nem régi, newtowni iskolai mészárlás miatt előre hozták a fegyverek leadásának dátumát.

Los Angelesben egy magánkézben lévő tankelhárító rakétát is leadtak a májusi fegyverbegyűjtéskor, és összesen több mint háromezer lőfegyvert szolgáltattak be. A mostani akció eredménye még nem került nyilvánosságra, de sokan tettek eleget a Los Angeles-i polgármester felhívásának. A városvezető keményen bírálta a kormányt és a kongresszust, hogy képtelen megállapodásra jutni a fegyvertartási törvényben. Bill Clinton 1994-ben megszigorította a törvényt, amelynek hatálya azonban 2004-ben lejárt. „A szenátus nyolc éve gátolja a törvény elfogadását, pedig kötelessége lenne jóváhagyni a dokumentumot. A fegyvergyártók ugyanakkor azt mondják, hogy be kellene tartani a rendeleteket, miközben mindent megtesznek azért, hogy ez ne történjen meg” – fogalmazott Antonio Villaraigosa, Los Angeles polgármestere.


Az emberek névtelenül szabadulhattak meg a fegyvereiktől, egy gépkarabélyért 200, egy puskáért vagy pisztolyért 100 dolláros ételvásárlási utalványt kaptak. A begyűjtést két helyszínen szervezte meg a rendőrség.

Helyi illetékesek szerint az emberek leginkább olyan fegyvereket adtak le, amelyek nem nagyon használhatók komolyabb bűncselekmények elkövetéséhez. A connecticuti iskolai lövöldözés után Miamiban és Oaklandban is megszervezték a fegyverek beszolgáltatását. Oaklandban háromszor annyi fegyvert adtak le az emberek, igaz itt kétszáz dollárt is megadtak egy-két fegyverért, és nem utalvánnyal, hanem készpénzzel fizettek.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!