2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Fegyház a legveszélyesebb bűnözők számára

Átadták az amerikai kontinens legnagyobb börtönét: a 40 ezer fős Salvadori fegyházat.

  • Fegyház a legveszélyesebb bűnözők számára

A legveszélyesebb bűnözőket szállítják oda, ezért az intézmény az egyik legjobban őrzött fegyintézet a világon.

Csütörtökön adták át és már 2 ezer rab töltötte első éjszakáját abban az új salvadori börtönben, ahová kizárólag veszélyes bűnözőket zárnak be.

A közép-amerikai ország kormánya évekkel korábban döntött úgy, hogy egy 40 ezer fős, kiemelten biztosított fegyházat létesít az elítélt bandatagoknak.

Bukele elnök internetes bejegyzésében azt írta: olyan új otthonra találtak a veszélyes bűnözők, ahonnan senkinek sem tudnak többé ártani.

Az államfő azt is megerősítette, hogy az igazságügyi reform keretében, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy visszaszorítsák a bűnözést, amely egyre nagyobb méreteket ölt a súlyos belpolitikai válsággal küszködő közép-amerikai országban.

Jogvédők ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy a karhatalom sok esetben bírósági végzés nélkül rabosít embereket, akiknek esélyük sincs ügyvédet fogadni, az állam pedig megtagadja tőlük ezt a jogot.

Tavaly kivételes állapotot rendeltek el az országban az elharapódzó erőszakhullám és a tömeges gyilkosságok miatt. Az elnök akkor azt ígérte, hogy vasmarokkal fogja felszámolni a szervezett bűnözést, elsősorban a drogbandákat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A Belügyminisztérium közleménye

A Belügyminisztérium közleménye

Magyarország belügyminisztere Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos r. törzszászlós urat, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki 2023. szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély - az elsődleges adatok alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Az Uniónak radikális változáson kell átmennie ahhoz, hogy új tagokat vegyen fel. A bővítés után hatékony uniós kormányzásra lesz szükség, ezért át kell térni a többségi döntéshozatalra. Többek között ez áll abban a javaslatcsomagban, amit Franciaország és Németország dolgozott ki, és amely az elkövetkező hónapokban tárgyalóasztalon lehet az uniós egyeztetéseken.
Nem jut elég élőhely a medvéknek Romániában

Nem jut elég élőhely a medvéknek Romániában

Folyamatban van Romániában a medvék genetikai minták alapján történő egyedbecslése. Az előzetes eredmények alapján több ezer medvének nem jut megfelelő élőhely. A helyzetet csak rontja, hogy ezen élőhelyek is egyre csak veszítenek eltartóképességükből. Bukarestből Hermann Endre tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!