2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

FBI: Terrortámadás volt a floridai bázison elkövetett lövöldözés

2019. december 9., hétfő 15:42

Mégis terrorcselekményként vizsgálja az FBI a floridai katonai támaszponton elkövetett lövöldözést. December 6-án a pensacolai haditengerészeti bázison egy továbbképzésen részt vevő szaúdi pilóta rendezett ámokfutást, három embert megölve, tizenkettőt pedig megsebesítve. A helyszínen agyonlőtt férfiról kiderült, hogy szélsőséges nézeteket vallott, és tette előtt tömeggyilkosságokról készített videókat nézett.

A támadás napján még csak találgatott az indítékokkal kapcsolatban amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda. Mostanra viszont terrorcselekménnyé minősítette a lövöldözést az FBI.

A 21 éves Mohamed Száed Alsamrániról kiderült, hogy törvényesen birtokolta azt a 45 milliméteres Glock kézifegyvert, amellyel a gyilkosságokat elkövette. A merénylő a közösségi oldalakon az Izraelnek nyújtott amerikai támogatását kritizálja azt állítva, hogy az USA muszlimellenes. A lövöldözés előtti napokban pedig a 21 éves szaúdi férfi vacsorát adott három honfitársának, akikkel tömegmészárlásokról készített videókat nézegettek.

Nézzék, ebben az ügyben nagyon frusztráltak vagyunk. A katonai támaszpontjainkat külföldi katonák látogatják, de azoknak, akik gyűlölik hazánkat, nem kellene ide jönniük

- közölte Florida állam kormányzója, aki szerint sokkal többre van szükség annál, mint amit a védelmi miniszter ígért neki a vendégkatonák engedélyezési rendszerének szigorításáról.

A miniszter közben az összes katonai támaszponton fokozott biztonsági intézkedéseket rendelt el, a pensacolai bázison pedig elkülönítették a szaúdi hallgatókat.

Mohamed Bin Salman szaúdi trónörökös telefonom együttérzéséről biztosította Donald Trump elnököt és bejelentette, hogy országa hatóságai is vizsgálatot indítottak.

HírTV