2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

FÁK-tagállamok EBESZ-képviselői: Nem lehet újabb világháború

A második világháború tanulságainak erkölcsi iránytűként, intő jelként kell szolgálniuk arra, hogy a haladó emberiség nem engedhet meg magának egy újabb világháborút, amely végzetes lehet számára - e meggyőződésüknek adtak hangot közös közleményükben FÁK-tagállamok, valamint Szerbia Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnél (EBESZ) akkreditált állandó képviselői a náci Németország felett aratott győzelem 75. évfordulója alkalmából.

  • FÁK-tagállamok EBESZ-képviselői: Nem lehet újabb világháború

Állásfoglalásukat az EBESZ állandó tanácsának online gyűlésén ismertették közös közleményükben a pénteki évforduló alkalmából Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Moldova, Oroszország, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, valamint Szerbia állandó képviselői.

"Felszólítjuk a nemzetközi közösség tagjait, hogy határozottan szálljanak szembe a nácizmus ideológiájának felújításával, a rasszista és szélsőséges propagandával, az etnikai, faji és vallási alapú gyűlölettel, az idegengyűlölettel és a velük kapcsolatos intoleranciával szemben minden formájukban és megnyilvánulásukban. E szörnyű háború (a második világháború) tanulságainak továbbra is erkölcsi iránytűként és mozgatórugóként kell szolgálniuk az egész haladó emberiség számára. Egyben intő jel arra, hogy az emberiség nem engedhet meg magának egy újabb világháborút, amely végzetes lehet számára" - áll a Bécsben kiadott nyilatkozatban.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!