2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Ezért akarhatja ellehetetleníteni Brüsszel az uniós gazdákat + videó

Külső érdekeket szolgál Brüsszel gazdákkal szembeni ellehetetlenítési terve Jacek Saryusz-Wolski konzervatív lengyel európai parlamenti képviselő szerint.

  • Ezért akarhatja ellehetetleníteni Brüsszel az uniós gazdákat + videó

Nem szűnnek a tüntetések Európa-szert az uniós zöldmegállapodás és az ukrán gabonára vonatkozó vámmentesség miatt, a gazdák minden egyes nap az utcára vonulnak. Hol traktorokkal torlaszolják el a forgalmas utakat, hol trágyát öntenek az illetékes kormányzati szerv épülete elé – idézi fel a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A gazdák garanciákat követelnek annak biztosítására, hogy a mezőgazdaság életképes maradjon Európában. Azt is szeretnék, ha lazítanák a jelentéstételi és szabályozási rendszert, és ha Brüsszel felhagyna az EU-n kívüli országokkal kötött szabadkereskedelmi megállapodásokkal. Ezzel kapcsolatban Jacek Saryusz-Wolski konzervatív lengyel európai parlamenti képviselő azt mondta, hogy

Brüsszel intézményei egyfajta erkölcsi zsarolást alkalmaznak, amikor azt mondják, hogy Ukrajna megsegítése érdekében az EU-nak meg kell nyitnia határait a mezőgazdasági termékek vámmentes kereskedelme előtt. A valóságban Ukrajnának több lőszerre és pénzre van szüksége, és ezeket az árukat az EU nem tudja vagy nem akarja szállítani. 

Saryusz-Wolski hozzátette, hogy Brüsszel intézményei nem védi a gazdáit, és különösen a NATO keleti szárnyán élőket fojtogatja.

Szerinte az ukrán mezőgazdasági exportból származó pénz nem Ukrajna költségvetését vagy háborús erőfeszítéseit támogatja, hanem az ukrán oligarchák vagy a gyakran adóparadicsomokban bejegyzett nyugati multinacionális vállalatok zsebében landol.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!