2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Külföld

Ezer felett a halálozások napi száma Nagy-Britanniában

Tavaly április óta először több mint ezer halálos áldozata volt egy nap alatt a nagy-britanniai koronavírus-járványnak. A brit egészségügyi minisztérium szerdán közölt adataiból kitűnik az is, hogy a tömeges szűrések kezdete óta nem volt olyan magas az újonnan kiszűrt fertőzések napi száma, mint most. Írország bezárja csaknem az összes iskolát legalább három hétre, a szlovén kormány pedig meghosszabbította a korlátozásokat.

  • Ezer felett a halálozások napi száma Nagy-Britanniában

A brit kormány számítási módszertana szerint - amely a koronavírus-fertőzés megállapításától számított 28 napon belül bekövetkező haláleseteket veszi figyelembe - szerdán 1041 páciens halt meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegségben.

Ez 2020. április 21. óta a legmagasabb napi halálozási adat.

A tárca szerda esti ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 62 322 új fertőzést azonosítottak szűrővizsgálatokkal országszerte. Ez a legmagasabb, tesztekkel igazolt napi fertőzési szám a nagy-britanniai koronavírus-szűrések tömegessé válása óta.

Írország bezárja csaknem az összes iskolát legalább három hétre

Az ír kormány szerdán elrendelte csaknem az összes iskola bezárását legalább három hétre a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. 

Ugyanilyen szünetet rendelt el az építkezésekre vonatkozóan.

Írországban szerdára a koronavírussal fertőzött, kórházi kezelése szoruló betegek száma meghaladta a tavaszi csúcsot: immár 921-en vannak, míg a járvány első hullámakor 881-en voltak a legtöbben egyszerre kórházban a vírus miatt. Intenzív osztályon 76-an voltak szerdán, kétszer annyian, mint egy hete.

A helyzet gyors rosszabbodását egészségügyi szakértők a karácsonyi "nyitásnak" tulajdonítják, amikor a kormány újraindította a gazdaság nagy részét. Előtte Írország az Európai Unióban az egyik legkedvezőbb járványadatokat mutatta, jelenleg viszont az egyik leggyorsabban fertőződő tagállam.        

Ugyancsak szerdán az ír kormány közölte: reményei szerint februárra elérhető, hogy hetente 60 ezer ember kapjon védőoltást a koronavírus ellen.

Újabb csúcson a szlovéniai fertőzöttek száma

Most először fordult elő Szlovéniában, hogy a tesztekkel kimutatott új koronavírus-fertőzések napi száma meghaladta a háromezret - derült ki a válságkabinet szerdai jelentéséből. A szlovén kormány közben január 13-ig meghosszabbította az üzletek és szolgáltatások zárva tartására vonatkozó rendeletét. 

Ez alól továbbra is kivételt képeznek a piacok, az újságárusok és a fodrászszalonok. Változatlanul nyitva tartanak továbbra is az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközöket forgalmazó boltok, a drogériák, a mezőgazdasági boltok, a bankok, a posták és a működnek csomagküldő szolgálatok.

Az üzleteken belül továbbra is egy vásárló juthat 30 négyzetméterre, és 21 órától reggel hat óráit tilos alkoholt árusítani.

A kabinet által közzétett adatok szerint kedden 3354-gyel 131 787-re nőtt a fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 31 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 2899-re emelkedett. A koronavírusos betegek közül 1177-en vannak kórházban, 182-en intenzív osztályon.

Jelko Kacin kormányszóvivő elmondta: kedden 22 194 tesztet végeztek az országban. A PCR-tesztek 37,4 százaléka, az antigén gyorstesztek 4,9 százaléka lett pozitív.

A szomszédos Horvátországban az elmúlt 24 órában 1896 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta a fertőzöttek száma ezzel elérte a 216 286-ot. Kedden 44 beteg halt bele a fertőzés szövődményeibe, a járvány halálos áldozatainak száma 4223-ra emelkedett. Kórházban 2264 beteget ápolnak, közülük 209-en vannak lélegeztetőgépen.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!