2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Ezer élelmiszercsomagot küldtek libanoni gyerekeknek egy lengyel-magyar akció keretében

A Hungary Helps Program támogatásával ezer karácsonyi élelmiszercsomagot küldtek Varsóból libanoni gyermekeknek egy lengyel-magyar akció keretében - jelentették be pénteken a varsói magyar nagykövetségen szervezett sajtóértekezleten.

  • Ezer élelmiszercsomagot küldtek libanoni gyerekeknek egy lengyel-magyar akció keretében

    Przemyslaw Czarnek lengyel oktatásügyi miniszter videóüzenetében megköszönte a magyar államnak és Kovács Orsolya Zsuzsanna varsói magyar nagykövetnek az akció megszervezését. Jelezte: a lengyel kormány és az oktatásügyi tárca a jövő év elején egy következő, libanoni gyerekeket támogató akciót is indít.

    Az ajándékcsomag-akciót a varsói magyar nagykövetség szervezte Waldemar Cislo professzor, katolikus pap, a Szükséget Szenvedő Egyház lengyelországi részlege igazgatójának kezdeményezésére, a Hungary Helps Program támogatásával. A csomagok tartós élelmiszert és édességet tartalmaznak.

    Cislo elmondta: a humanitárius segítségnyújtás terén Lengyelország sokat tanulhat Magyarországtól, mely nagyon aktív például a szíriai és iraki keresztények támogatásában.

    A nagykövet felidézte: az ukrajnai háború kapcsán idén Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akcióját indította el, de a világ más országaiban is segíti a rászorulókat.

    A támogatást megköszönte a sajtókonferencián részt vevő varsói libanoni nagykövet, videóüzenetben pedig Rami Al-Wakim, a Melkita Görögkatolikus Patriarkátus titkára is.

    A konferencia végén lejátszották a lengyeleknek szánt magyar karácsonyi üdvözletet, egy kisfilmet, melyen a Szent Efrém Férfikar és a nagykövetség munkatársai egy karácsonyi dalt énekeltek el.

Fotó:Illusztráció - Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!