2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Ez vezethetett a kárpátaljai dandár tragédiájához

Az ukrán védelmi minisztérium főfelügyelősége megvizsgálta az orosz hadsereg által az ukrán fegyveres erők (AFU) 128. hegyi rohambrigádjának katonái ellen a zaporizzsjai régióban elkövetett rakétatámadás körülményeit. Rusztem Umerov védelmi miniszter a Facebookon beszélt a vizsgálat eredményeiről. 

  • Ez vezethetett a kárpátaljai dandár tragédiájához

A magyarokat is soraiban tudó 128-as dandárt november elején Zaporizzsja megyében érte váratlan orosz támadás egy kitüntetési ünnepség alatt. Az ukrán sajtó először több mint 20 halottról számolt be, hétfőn azonban az ukrán hadsereg közölte, hogy 19 katona vesztette életét. Olekszij Kucserenko parlamenti képviselő a tragédia után egy nappal ugyanakkor 28 halottról és 53 sebesültről tett említést.

Az ukrán fegyveres erők tisztjei figyelmen kívül hagyták az álcázás szabályait a díjátadó ünnepségen - számolt be a Lenta.ru

Umerov elmondta, hogy a katonák összegyűltek a ház udvarán a díjra, de az álcázás minden szabályát figyelmen kívül hagyták: például több mint tíz autó parkolt a közelben.

A tárca vezetője szerint az ünnepség ideje alatt egy orosz drón volt az égen, emiatt az ukránok riasztást adtak ki az egész régióban.

A díjátadó ünnepség helyszínén nem került sor központosított biztonsági intézkedésekre

- mutatott rá a miniszter.

A tragédia ügyében tovább folytatódik a vizsgálat. Umerov azt is megígérte, hogy

megbünteti mindazokat, akik felelősek az incidensért.

"A katonák biztonságáért felelős parancsnokokhoz fordulok: az alapvető biztonsági intézkedések figyelmen kívül hagyása elfogadhatatlan" – zárta beszédét az ukrán védelmi minisztérium vezetője.

Borítókép: illusztráció, Shutterstock

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarországnak ismét igaza lett

Magyarországnak ismét igaza lett

A tudományos állásfoglalás szerint 2050-ig a klímasemlegesség nem érhető el atomenergia nélkül. Magyarország régóta atomenergia-párti, amely miatt számos kritika érte. Most úgy tűnik, a dubaji klímacsúcson fordulat történt a nemzetközi közösség álláspontjában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!