2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:50

Külföld

Ez az akadálya, hogy Ukrajna NATO-tag lehessen most

Ukrajna az Európai Unió és a NATO tagja lesz, de nem léphet be a katonai szövetségbe, amíg háborúban áll Oroszországgal – jelentette Antonio Tajani olasz külügyminiszter szombaton. A III. világháborút jelentené, ha egy NATO-tagország Oroszországgal háborúzna, mondta.

  • Ez az akadálya, hogy Ukrajna NATO-tag lehessen most

„Az Oroszországnak szóló üzenet nagyon világos: Ukrajna az Európai Unió tagja lesz, és azon dolgozunk, hogy Ukrajna a NATO tagja is legyen” – mondta Tajani a müncheni biztonságpolitikai konferencián. Az olasz külügyminiszter ugyanakkor kiemelte: a NATO-tagság lehetetlen addig, amíg Ukrajna katonai konfliktusban áll Oroszországgal.

– Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert ha egy teljes jogú NATO-tagállam háborúban áll Oroszországgal, az a harmadik világháborút jelenti – fogalmazott Tajani a Reuters hírügynökség tudósítása szerint. 

Az olasz külügyminiszter Münchenben tárgyalt ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával is. A találkozó után Tajani közösségi oldalán arról írt, Olaszország elkötelezett Ukrajna mellett. Mint közölte, megállapodásokat írtak alá az ország újjáépítése kapcsán vízerőművek finanszírozásáról.

 

Borítókép: Antonio Tajani (Fotó: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!