2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Extrém időjárás pusztít világszerte

Letarolja Kanadát az erdőtűz. A tűzoltók egyelőre tehetetlenek. Mindeközben Tirolban az eső pusztított. Olyan intenzíven és nagy mennyiségben esett a csapadék, hogy az egyik patak folyóvá változott. Valdaora fahídját pedig magával ragadta az ár.

  • Extrém időjárás pusztít világszerte

Helikopterről próbálják oltani az Eagle Puff névre keresztelt erdőtüzet Brit Kolumbiában.

Kanadában idén január óta már hatmillió hektár erdő égett le, ami már most 18-szor nagyobb, mint az egész elmúlt évi átlag. 

Az elmúlt héten Dél-Európát és Észak-Afrikát is erdőtüzek sújtották.

Görögországot különösen súlyosan érintette: a hatóságok több mint 20 ezer embert evakuáltak a Rodosz déli részén lévő üdülőövezetekből a múlt hét elején.

A hét második felében pedig újabb evakuálásokat rendeltek el Rodosz mellett akkor már Korfu és Evia szigetén is.

A szélsőséges időjárás azonban nem csak a hőségben teljesedett ki. Olaszországot az erdőtüzek mellett heves viharok sújtották.

A hétvégén Dél-Tirolra is óriási viharok csaptak le, melyek komoly károkat okoztak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Az államtitkár hozzátette: "A kettős mérce tetten érhető, büntetni akarták hazánkat azért, mert elutasítjuk az illegális migrációt és azért mert hazánk a béke ügyét képviseli a háborúval szemben."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!