2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Extrém hőingadozás, húsznál is több halott

Húsz fölé emelkedett az amerikai ítéletidő halálos áldozatainak száma. A meteorológusok hétvégére már felmelegedést várnak.

Visszavonulóban van a sarkköri légörvény Észak-Amerikában. Szerdán az Egyesült Államok sok részén már emelkedett a hőmérséklet. Az elmúlt három napban összesen huszonegyen veszítették életüket az országban a rendkívüli hideggel összefüggésben. Az embereknek hatalmas hőingadozást kell elviselniük: New Yorkban például néhány nap alatt 20-30 fokot esett a hőmérséklet, a hétvégére azonban már ugyanilyen mértékű felmelegedés várható.

Minnesotában egy kisteherautó zuhant a mélybe egy hídról. A kocsi valószínűleg megcsúszott a síkos úton a rekordhidegben. A vezető túlélte a zuhanást. De veszélyes helyzeteket teremtett az extrém időjárás egy észak-karolinai településen. Az egyik lakóépületnek az oldalára ráfagyott a víz, miután elrepedt egy vezeték. A házról óriási jégcsapok lógnak le, és a lépcsőket is beterítette a jég.

Bár New Yorkban szerdára némileg emelkedett a hőmérséklet a keddi mínusz 16 fokhoz képest, a hideg még így is kemény feladat elé állítja a szabadban dolgozókat. Van, aki például napi tizenkét órában szállítja a fűtőolajat a megrendelőknek. A rekordhideg ellenére dolgozniuk kellett az utcai árusoknak is. A hajléktalanok között viszont több áldozatot is követelt az extrém időjárás országszerte, a hajléktalanszállók több városban is megteltek. Mások hólapátolás közben vagy autóbalesetben vesztették életüket.

A fagy a közlekedést is csaknem megbénította: négy nap alatt 18 ezer repülőjáratot töröltek. A földgázfogyasztás minden korábbi rekordot megdöntött, és több tízezer háztartásban ment el az áram. A sarkvidéki hideg már visszavonulóban van, szombatra pedig már az egész Egyesült Államokban a megszokottnál melegebb idő várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!