2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Az exkomikus lehet a mérleg nyelve

A baloldal vezet az olasz parlamenti választáson az első exit poll felmérések szerint. A választók megkérdezésén alapuló felmérések szerint Pier Luigi Bersani pártja 34 százalékot kapott, míg Silvio Berlusconi konzervatív tömörülése 29 százalékot szerzett. A kormányalakítás szempontjából az exkomikus Beppe Grillo pártja lehet a mérleg nyelve, az 5 Csillag Mozgalom 20 százalékot kapott. A szenátus tagjairól szóló szavazáson a felmérések szerint a jobboldal vezet, minimális többséggel.

Hűen komikusi múltjához a kormányzás lényegét is poénnal jellemezte Beppe Grillo. Az 5 Csillag Mozgalom vezetője Genovában adta le voksát. „Nem hiszem, hogy a megválasztott vezetőnek karizmatikus egyéniségnek kell lennie. A feladata az, hogy dolgozzon. Egy jó gps majd irányt mutat. Én kész vagyok segítő kezet nyújtani, illetve kontrollt biztosítani" – mondta.


Az unió harmadik legnagyobb gazdasága mély recesszióban van, az olasz államadósság a második legmagasabb a görög után. Mario Monti szakértői kormánya folyamatos megszorításokkal igyekezett talpra állítani a gazdaságot, ebből azonban a lakosságnak már elege van.

A voksolás végeredményével kapcsolatban sok a bizonytalanság. A választók közül többen csak az utolsó percben döntötték el, kire adják le szavazatukat. Előzetes felmérések szerint a balközépnek van a legtöbb esélye a győzelemre. Vezetőjük, Piere Luigi Bersani korábban azt nyilatkozta, hogy megválasztása esetén folytatni fogja a Monti által elkezdett reformokat és a költségvetési szigort, de többet tenne a növekedésért és a munkahelyteremtésért. A kormányalakítás szempontjából sok múlhat a baloldali populista Beppe Grillo pártján. A politikus korábban kizárta, hogy szövetségre lépjen más pártokkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!