2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar ráadás 16:05

Külföld

Évet értékelt Kelemen Hunor

Sikerként értékeli Kelemen Hunor a romániai magyarság mozgósítását az elmúlt év elnök- és európai parlamenti választásain. Az RMDSZ vezetője az erdélyi magyarok évét értékelte.

Jó év áll mögöttünk, rossz pillanatokkal – összegezte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke a 2019-es év történéseit. Kelemen Hunor úgy értékelte, pártja élt azokkal a lehetőségekkel, amelyeket megteremtett magának. Ferenc pápa erdélyi látogatása és a választások szempontjából sikeresnek, míg a marosvásárhelyi katolikus iskola, Úzvölgye és az anyanyelvhasználatban hozott döntések szempontjából kevésbé sikeresnek értékelte az elnök az elmúlt esztendőt.

Önkormányzati és parlamenti választásra is készül a következő évben az RMDSZ, amely a ’89-es forradalom évfordulóján harminc éves lett.

Bár román nemzetiségűek nagyobb arányban távoznak el az országból, mint a magyarok, és átlagosan több magyar gyermek is születik, az RMDSZ-ben úgy vélik, a következő években fokozottabban kell figyelni az olyan hosszú távú kihívásokra, mint a demográfiai kérdések.

A családpolitika mellett, a fenntartható környezet és az oktatáspolitika tartalmi kérdéseire is kiemelten fókuszálnak a jövőben az RMDSZ-ben.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Romániában is kimutatták az omikron változatot

Romániában is jelen van a koronavírus új, Afrika déli részén felfedezett omikron elnevezésű változata, miután Dél-Afrikából visszatért két betegnél mutatták ki a kórokozónak ezt a variánsát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!