2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Külföld

Évek óta csalt a Nissan-vezér

A japán ügyészség szerint az eddig ismertnél hosszabb ideig vallott valótlanul a jövedelméről Nissan volt elnöke. A 64 éves menedzsert novemberben tartóztatták le, a többi között azzal a váddal, hogy a fizetése felét nem tüntette fel a Nissan tőzsdei jelentéseiben.

  • Évek óta csalt a Nissan-vezér

Újabb pontokkal bővült a Nissan egykori elnöke elleni vádirat. Carlos Ghosn-t már bizalommal való visszaéléssel is vádolják, valamint, hogy az eddig ismertnél 3 évvel hosszabb ideig vallott be kevesebb fizetést.

Újabb belső nyomozást indítottunk. Ez még tart, ahogy a Mitsubishi Motors-nál is és a Renault közös cégénél is megkezdik a saját nyomozást. Ez egy belső jelentés– mondta el Saikava Hiroto, a Nissan vezérigazgatója. 

A világ legnagyobb autógyártójának vezetőjét november közepén tartóztatták le azzal a váddal, hogy éveken keresztül valótlan adatokat jelentett jövedelméről a Nissan tőzsdei felügyeletnek benyújtott jelentéseiben. Csak a fizetése felét, körülbelül 25 milliárd forintot nem vallott be 2010 és 2015 között. Letartóztatását decemberben meghosszabbították, majd kiegészítették azzal, hogy a 2008-as pénzügyi válság során saját befektetései után elszenvedett majdnem 2 milliárd jenes veszteségeit a Nissan könyveire terhelte át.

Ghosn továbbra is tagadja a bűnösségét, a tokiói kerületi bíróság előtt hangsúlyozta, hogy két évtizedet áldozott az életéből a japán autóipar talpra állítására. Ügyvédei kedden kérték óvadék ellenében az előzetes letartóztatás megszüntetését.

Azért kértük ennek az eljárásnak a lefolytatását, mert szerintünk nincs ok a fogvatartására– nyilatkozta Carlos Ghosn jogi képviselője, Ocuru Motonari.

A bíróság viszont a menedzser lehetséges szökésére hivatkozva elutasította a kérelmet. A 64 éves egykori cégvezér 1999 júniusában a Renault delegáltjaként ügyvezető igazgatóként kezdte pályafutását a Nissannál, elnök, majd 2017-ig vezérigazgató lett. Letartóztatása után minden pozíciójából felmentették az ázsiai országban. Azt viszont szakemberek is elismerik, gyakorlatilag ő mentette meg a japán vállalatot a csődtől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!