2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Külföld

Eva Kaili elmenekült + videó

Megfosztotta mentelmi jogától az Európai Parlament Eva Kailit. A volt szocialista alelnököt 2015 óta elkövetett, több rendbeli uniós költségvetési csalással vádolják. A döntés után a poitikus szó szerint kisprintelt az ülésteeremből.

  • Eva Kaili elmenekült + videó

Az üggyel kapcsolatban tudósítónk, Zöldhegyi Katalin Strasbourgból beszámolt arról, hogy Eva Kaili olyan gyorsan futott a kedd déli szavazás után a folyosókon, hogy egyetlen újságíró sem tudta megállítani. 

A görög politikust 2015 óta elkövetett, több rendbeli uniós költségvetési csalással vádolják. Vagyis az EP volt szocialista alelnökének nem a 14 hónappal ezelőtti sikkasztási ügy miatt vonták meg mentelmi jogát.

Akár 15 év börtönbüntetést is kaphat

A HírTV úgy tudja Eva Kaili egy görög asszisztensének 2015 és 2019 között igazolt munkát, holott az asszisztens nem dolgozott és nem is volt Brüsszelben, ezen kívül négy asszisztense éveken át el nem végzett kiküldetésekért kapott költségtérítéseket. A vád szerint a szocialista képviselő 120 és 150 ezer euró között csalt el uniós pénzeket. 

Az üggyel kapcsolatban kapcsoltuk tudósítónkat, Zöldhegyi Katalint Strasbourgból, majd Lajkó Fannit, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatóműhelyének elemzőjét:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Beteg javaslat egy liberális szenátortól

Beteg javaslat egy liberális szenátortól

Egy demokrata párti szenátor Kentucky államból megdöbbentő javaslattal állt elő. A felvetésében arról beszélt, hogy olyan babákat kell készíteni, melyek gyerekekre hasonlítanak és szexuális segédeszközként szolgálhatnak a pedofiloknak abban, hogy ne a valódi gyerekek felé forduljanak.
Szijjártó Péter: A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump

Szijjártó Péter: A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump

A kormány azt szeretné, hogy a világ egy békésebb hely legyen, és hogy a magyar-amerikai kapcsolatok jól alakuljanak az elkövetkező időszakban, márpedig mindkét ügy szempontjából Donald Trump győzelme lenne kedvező az amerikai elnökválasztáson - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!