2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Külföld

Európa szerte tüntetnek a gazdák + videó

Európa szerte több országban is új fordulatot vettek a gazdatüntetések, számos helyen torkollott agresszióba a demonstráció. A napokban Csehországban, Lengyelországban és a spanyol-francia határon is felvonultak a gazdák.

  • Európa szerte tüntetnek a gazdák + videó

A gazdák hetek óta tüntetnek Európa-szerte. Elsősorban az alacsony felvásárlási árak miatt tiltakoznak, de elutasítják a szigorú uniós zöld-megállapodást is. A napokban a cseh farmerek is az utcára vonultak. Ők is tiltakoznak egy uniós zöldpolitikai intézkedések, és a dömpingáron kínált ukrán gabona ellen. A gazdák a prágai kormányiroda elé több tonna trágyát szórtak ki. A rendőrök egy tiltakozót letartóztattak. A cseh mezőgazdasági miniszter kijelentette, a kormány nem enged a nyomásnak. 

Lengyelországban a tüntetők gumiabroncsokat égettek és fáklyákat gyújtottak a miniszterelnök warsói hivatala előtt. A tiltakozóakció végül ismét erőszakba torkollt. A tüntetéssorozat kényes helyzetbe hozta a frissen alakult Tusk-kormány a közelgő helyi-és európai választások miatt. A lengyel vezetés ugyanis bár igyekszik kezelni a termelők aggodalmait, az Ukrajnának nyújtott támogatást sem akarja csökkenteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!