2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

„Sokk” Brüsszelben, mert Orbán emelte a tétet + videó

Orbán Viktor magyar miniszterelnök emelte a tétet az Ukrajna EU-csatlakozásával szembeni ellenkezése miatt, és megerősítette, hogy kész kisiklatni az e hónapban esedékes EU-csúcsot, amelyen a vezetők zöld utat akarnak adni a csatlakozási tárgyalások megkezdésének - mutatott rá a Politico. 

  • „Sokk” Brüsszelben, mert Orbán emelte a tétet + videó

"Egyértelmű, hogy a bizottság javaslata Ukrajna EU-csatlakozásáról megalapozatlan és rosszul előkészített. Ennek nincs helye a december csúcs napirendjén!" – írta a kormányfő vasárnapi X-bejegyzésében.

 

A Politico közlése szerint Orbán Viktor azzal érvelt, hogy

„Ukrajna tagsága nem összeegyeztethető Magyarország nemzeti érdekeivel”, Ursula von der Leyen pedig „le akarja nyomni a torkunkon Ukrajna uniós csatlakozását, anélkül, hogy felmérné, milyen következményekkel jár ez az európai adófizetőkre és gazdákra nézve”.

Nyilatkozata sokkolta Brüsszelt, ahol magas rangú tisztviselők és diplomaták egészen a múlt hétig azzal érveltek, hogy Orbán fenyegetése nem okozott különösebb aggodalmat a csúcstalálkozón - írja a lap. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!