2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Etikátlannak és erkölcstelennek bélyegzik azt, aki nem csatlakozik az új trendhez

  • Etikátlannak és erkölcstelennek bélyegzik azt, aki nem csatlakozik az új trendhez

A nemi diszfória miatt egészségügyi ellátást kereső gyermekek és fiatalok számának növekedése a „Født i feil kropp” („Rossz testben született”) című családi műsorral kezdődött Norvégiában, amelyet 2014-ben sugároztak az országban, írja Kathrine Larsen pszichiátriai nővér a Nettavisen című lapban megjelent cikkében – hívja fel rá a figyelmet a Document norvég hírportál.

Larsen véleménye szerint a dolgok ma már túl messzire mentek, és sok fiatal nem tudja, mit csinál, amikor nemet akar változtatni.

„Manapság egyre több olyan esetet látunk, amikor a lányok fiúvá akarnak válni, a fiúk pedig lánnyá. A TikTok és a YouTube pedig tele van a nemileg összezavarodott fiatalok videóival. Ezek a videók segítenek világos képet alkotni a nemváltásról, és arra ösztönöznek, hogy megkérdőjelezzük identitásunkat. Ez olyan ragályos hatást kelt, amely sokak szerint egészségtelen” – írja a nővér.

Larsen arra is rámutat, hogy a nemváltással kapcsolatban ma már nem szabad rámutatni a tényekre, mert az valakit megbotránkoztathat.

Sokan félnek hangosan kimondani, amit gondolnak, nehogy megbántsanak valakit és politikailag inkorrektek legyenek. Mert pozitívan kell viszonyulnunk ehhez a »trendhez«. Ha nem vagyunk azok, akkor üldözni fognak minket, és etikátlannak és erkölcstelennek bélyegeznek. Nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal, és a véleménynyilvánítás szabadsága nem szabad, hogy bárkit is elhallgattasson

– írja.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Mintegy tízezren tüntettek vasárnap a Spanyolországhoz tartozó, az üdülésre vágyók körében közkedvelt Mallorca fővárosában, Palma de Mallorcában a tömegturizmus ellen - közölte a rendőrség este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utánajártunk. hogy valóban történt-e újabb lövöldözés a Szabadka környéki erdőben + videó

Utánajártunk. hogy valóban történt-e újabb lövöldözés a Szabadka környéki erdőben + videó

Fegyverropogást lehetett hallani a Szabadkától északra fekvő erdőben. Erről számoltak be a helyi közösségi média csoportokban. Az elmúlt pár hónap csendje után attól tartanak a helyiek, hogy visszatérhet az állandó rettegés a térségbe. Hivatalosan azonban a lövöldözés tényét senki sem erősítette meg. A helyszínről a részletekkel kapcsolatban Dudás Dániel jelentkezett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!