2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Észak-Korea ismét ballisztikus rakétákat indított

Észak-Korea két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát indított kedden - közölte Dél-Korea egy nappal azután, hogy öt év óta a legnagyobb közös hadgyakorlatot kezdte meg az Egyesült Államokkal.

  •  Észak-Korea ismét ballisztikus rakétákat indított

 A dél-koreai vezérkari főnökök egyesítette bizottsága arról számolt be, hogy két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát észleltek, amelyeket a Keleti-tenger irányába bocsátották fel Dél-Hvanghe tartomány Jangjon településének térségéből reggel 7 óra 41 perc és 7 óra 51 perc között. Phenjan vasárnap két robotrepülőgépet indított egy tengeralattjáróról a "Szabadságpajzs" elnevezésű közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok kezdetének előestéjén. Észak-Korea szerint az indítás célja "nukleáris elrettentő képességeinek ellenőrzése" volt, miközben bírálta a két szövetséges közötti gyakorlatokat.

Az ilyen katonai gyakorlatok, amelyek a két szövetséges szerint Phenjan növekvő fenyegetéseivel szemben hivatottak fellépni, rendszeresen kiváltják Észak-Korea haragját. Phenjan ezeket a manővereket területe elleni megszállás főpróbájának tekinti, és válaszul "megsemmisítő" fellépést ígér. Phenjan 2022-ben "visszafordíthatatlannak" minősítette atomhatalmi státuszát, és az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait megsértve rekordszámú ballisztikus tesztet hajtott végre.

A múlt héten Kim Dzsong Un észak-koreai vezető elrendelte hadseregének, hogy fokozza a katonai manővereket egy "valódi háborúra" való felkészülés jegyében. Washington többször is megerősítette "megingathatatlan" elkötelezettségét, hogy megvédi Dél-Koreát, felhasználva "katonai képességeinek teljes skáláját, beleértve a nukleáris képességeket is".

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. Akik végigkövették a 2010-es évek gazdaságpolitikai momentumait, talán még emlékezhetnek, a 2011–12-es euróválság és finanszírozási nehézségek idején a hárombetűs intézmény, az IMF után csak a Moody’s, a Fitch Ratings vagy a Standard and Poor’s neve csengett keserűbben a kormányzati kommunikációban, miután azok sorra minősítették le a magyar szuverén adósosztályzatot, egészen a bóvli kategóriába visszavágva. Mindez már a múlt, ezúttal nincs bóvli, helyette csupa-csupa pozitív kilátás. Elemző magyarázza el az okokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Rémálommá váltak a mindennapok a munkácsi magyar iskolában

Rémálommá váltak a mindennapok a munkácsi magyar iskolában

Egy hónapja tart a rémálom, nem csak a tanároknak, az egész iskola minden napja ekörül forog – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola egyik tanára annak kapcsán, hogy az új tanév már az ukránosítás légkörében zajlik.
Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Az illegális határátlépők rohamát már Mexikó is nehezen tudja kezelni. A déli határára érkezőket a régióban osztották szét. Ők hivatalos menedékkérelmet nyújtanak be, de sokan meg sem várják annak elbírálást, azonnal északra, az Egyesült Államok felé utaznak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!