2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Észak-Gázában már nincs működő kórház + videó

Észak-Gázában már nincs működő kórház - közölte az Egészségügyi Világszervezet. A Gáza egész területének 36 egészségügyi intézménye közül csupán kilenc működik részlegesen, és ezek mind az övezet déli részén találhatók. Sajtóinformációk szerint bizonytalanok a túszcsere-egyezmény kilátásai. A tárgyalások szerdán kezdődtek Kairóban. A Hamász vezetőjének legutóbbi látogatását követően jelentették be a a konfliktus eddigi egyetlen fegyvernyugvási megállapodását.

  • Észak-Gázában már nincs működő kórház + videó

Az izraeli hadsereg folytatja a szárazföldi előrenyomulást a Gázai övezet északi részén. A hadvezetés közlése szerint Dzsabália egyik iskolájában valóságos fegyverraktárra bukkantak a katonák. A légicsapások is folytatódnak, az elmúlt napokban mintegy 230 Hamász-célpontot ért találat.

A harcok hevessége annak ellenére sem csökkent, hogy Kairóban tűzszüneti tárgyalások zajlanak. Pedig ez elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy egyáltalán esélye legyen az egyeztetések sikerének - erről az amerikai külügyminiszter beszélt.

Azt várjuk, hogy az izraeli hadsereg a katonai műveleteket kisebb létszámú erőkkel hajtsa végre, és azok sokkal inkább a Hamász vezetőit és az alagútrendszereket célozzák - mondta Anthony Blinken amerikai külügyminiszter.

Hozzátette: ezzel párhuzamosan a civil lakosságot érő veszteségek is jelentősen mérséklődnének majd.

A Reuters brit hírügynökség úgy értesült, hogy Izrael újabb túszok elengedését, a Hamász pedig palesztin fogvatartottak szabadon bocsátását követeli a tűzszüneti alkuban.

Az izraeli hadsereg azonban nem állítja le a terrorszervezet elleni harcokat. Benjamin Netanjahu miniszterelnök is megerősítette, semmi nem térítheti el Izraelt a céljától, a Hamász felszámolásától. A legintenzívebb összecsapások Gáza északi részében zajlanak, ahonnan a polgári lakosság zöme már elmenekült. Ott gyakorlatilag már nincs működő kórház az üzemanyag, a személyzet és készletek hiánya miatt - erről már az Egészségügyi Világszervezet számolt be.

A WHO gázai képviselője hozzátette, hogy a legutóbbi támadások áldozatainak holttestét a kórház udvarán helyezték el, mivel nem tudják őket biztonságosan és méltó módon eltemetni. A tájékoztatás szerint Gáza északi részén három "minimálisan működő" kórház van még, amelyekben több ezer menekültet helyeztek el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

Az autoriter magyar vezetőért lelkesedtek az amerikai konzervatívok a CPAC budapesti rendezvényén – írja a CNN. A cikk hangneme nem meglepő, hiszen az amerikai baloldal kifejezetten ellenséges narratívában számolt be az egyébként nagy sikerrel záruló eseményről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!