2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Erre figyeljen a média: "a gyerekek húsát keverték a kenyér tésztájába"

Az új amerikai külügyminiszter a szíriai konfliktus rendezéséről tárgyal Törökországban. Az ankarai kormány a szíriai ellenzék nagyobb támogatását szeretné, de a washingtoni vezetés továbbra is csak segélyt nyújt a kormányerők ellen harcolóknak. A támogatást csütörtökön jelentette be John Kerry, miután Rómában tárgyalt a szír ellenzéki koalíció vezetőjével. A szervezet szerint az országban továbbra is folyik az emberek mészárlása.

Lassan két éve tart a szíriai polgári lakosság elleni mészárlás. Az ellenzéki Szíriai Nemzeti Koalíció szerint a kormányerők az északnyugati Aleppóhoz közeli falu mind a 72 lakosát lemészárolták. A szervezet úgy véli, így akarják megfélemlíteni az embereket. A konfliktus megoldását és Bassár el-Aszad elnök távozását szeretnék elérni a nyugati államok is. A washingtoni kormány azonban továbbra sem fegyverrel, csak segéllyel támogatja a szíriai kormányerők ellen harcolókat. Az újabb 60 millió dolláros segítséget az amerikai külügyminiszter jelentette be Rómában a „Szíria barátai” elnevezésű országcsoport és ellenzéki képviselők találkozóján.

„Az Egyesült Államok úgy döntött, hogy az elnök kibővíti az élelmiszer- és gyógyszertámogatás mértékét. A segítség közvetlen lesz, bár nem harcászati” – fogalmazott John Kerry.

Az amerikai diplomácia új vezetője szerint a döntéssel nyomást akarnak gyakorolni Bassár el-Aszad elnökre, hogy mondjon le és tegye szabaddá az utat a demokratikus átmenet előtt. Az ellenzék azonban komolyabb támogatást szeretne elérni.

„A média a lázadók szakállának hosszával foglalkozik ahelyett, hogy azzal, hogy a hadsereg mit tett gyerekeink vérével. Egy hónapja a rezsim lebombázott 86 pékséget, ahol a gyerekek húsát keverték a kenyér tésztájába. Erre figyeljenek. Akik harcolnak, a legbékésebb emberek, de háborúra kényszerültek" – mondta a Szíriai Nemzeti Koalíció tagja.

A helyzet rendezéséről tárgyal az amerikai külügyminiszter a konfliktus miatt leginkább sújtott és NATO-szövetséges Törökországban is. A szíriai harcok elől több mint 200 ezren menekültek a szomszédos országba, ami egyre nagyobb terhet jelent a törökök számára. Az ankarai vezetés többször is kijelentette, hogy a konfliktust a felkelők győzelmével mielőbb szeretné lezárni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Legkevesebb 11 halálos áldozata van a szomáliai főváros, Mogadishu rendőrakadémiája egyik kávézójában végrehajtott öngyilkos merényletnek - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!