2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Budapest retró 2. 11:00

Külföld

Erőteljesen fellép az olasz kormány az Airbnb-vel szemben

Szigorú szabályokhoz kötné a rövidtávú lakásbérlést az olasz kormány. Aki csak egy éjszakára ad ki ingatlant, az 5000 euróig, vagyis 2 millió forintig terjedő büntetést kaphat. A törvény legnagyobb vesztese az Airbnb lehet, amely már több országban is szembesült hasonló intézkedésekkel. A szállodákra a törvény nem vonatkozik, illetve azok a családok is felmentést kapnak, ahol minimum 3 gyermek van.

  • Erőteljesen fellép az olasz kormány az Airbnb-vel szemben

Aki csak egy napra menne Olaszországba az készüljön fel arra, hogy az éjszakát hotelben tölti. Legalábbis a jövő évtől, mert az olasz turisztikai minisztérium egységes szabályok alá vonja a szektort azért, hogy kevesebb legyen a visszaélés. Az ágazat vesztesei a digitális megosztási platformok – de legfőképp az Airbnb lehet, amelytől az olasz kormány 500 millió euró be nem fizetett adót követel. Partnereitől pedig azt várja, hogy vállalkozóként fizessenek adót rövidtávú bérbeadásaik után.

A kormánypártok szerint az intézkedés a szektor átláthatóságát célozza.

Az új szigorítás összhangban van azzal, amit a világ más részein, például New Yorkban már bevezettek. Ennek ellenére az Épülettulajdonosok Olasz Szövetsége szerint a szállodák malmára hajtja a vizet.

A javaslat egy másik előírása szerint az ingatlanokra ugyanolyan szabályzásnak kell vonatkoznia, mint a szállodákra: meg kell felelniük a tűzvédelmi követelményeknek, rendelkezniük kell szén-monoxid-érzékelő készülékekkel, és meg kell felelniük a higiéniai és növénybiztonsági követelményeknek. A bérlők szerencsésebbek: nekik csupán a tisztasági és fizetési szabályokat kell tiszteletben tartani ez után is.

Nyitókép: Wikipedia

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van olyan uniós vezető, aki a békében érdekelt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!