2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Erősen lassult a termelői árak növekedése az EU-ban

Erősen lassult az ipari termelői árak növekedésének éves üteme májusban az euróövezetben.

  • Erősen lassult a termelői árak növekedése az EU-ban

Az Eurostat, az unió statisztikai hivatala kedden közölte, hogy tavaly májushoz képest az ipari termelői árak az eurózónában 1,6 százalékkal, az EU egészében pedig 1,9 százalékkal emelkedtek. Áprilisban az eurózónában 2,6 százalék, az EU 28 tagállamában 2,9 százalék volt az áremelkedés.

Havi összevetésben az euróövezetben 0,1 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak, szemben az áprilisi 0,3 százalékkal, az unió egészében pedig változatlanok maradtak az árak.

Az ipari termelői árak havi összevetésben a legnagyobb mértékben, 0,6 százalékkal az energiaszektorban estek, míg a tőkejavak és a tartós fogyasztási cikkek termelői ára 0,1 százalékkal emelkedett áprilishoz képest. A legalacsonyabb ütemet Luxemburgban regisztrálták (-1 százalék), a legmagasabbat pedig Cipruson és Magyarországon (2,4 százalék, illetve 0,8 százalék).

Éves szinten Románia vezeti a sort, ahol 5,9 százalékkal emelkedtek az árak, majd Lettország és Magyarország következik, mindkettő 5,4 százalékkal.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!