2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok 03:00

Külföld

Erős földrengés rázta meg Jáva szigetét

Legkevesebb 4 ember életét vesztette, amikor egy 6,9-es erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Jáva szigetét. A mozgás következtében több mint 230 ház megrongálódott.

  • Erős földrengés rázta meg Jáva szigetét

A hatalmas földrengés 102 km-re délnyugatra rázta meg a szigetvilágot de még Jakartaban is éreztette hatását. A földmozgás körülbelül 40 másodpercig tartott.

Megijedtem. Nagyon erős rengés volt. A mennyezet is beleremegett - idézte fel a történteket egy indonéz férfi.

A földrengés következtében több száz ház rongálódott meg. Továbbra is fennáll egy újabb földrengés veszélye. Bármikor bekövetkezhet. A házak többsége nagyon rossz állapotban van. A környéken ma már volt 4-es erősségű rengés, ezért mindenkinek ébernek kell lennie és fel kell készülniük arra, ha egy újabb rengés estén el kell hagyniuk otthonaikat - magyarázta a Katasztrófavédelmi Hivatal szóvivője

Az indonéz elnök szökőár riadót rendelt el.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy mindenki nyugodt maradjon. Fennáll a cunami veszélye, ezért léptettük életbe a riasztást - hangsúlyozta JOKO WIDODO

Jáva déli és keleti tartományaiban a tengerparton élő lakosoknak azonnal el kellett hagyniuk az otthonaikat. A hatóságok felszólították a helyieket, hogy haladéktalanul keressenek menedéket magasabban fekvő területeken.

Több százan töltötték ezért az éjszakát a szabad ég alatt.

Azért vagyunk itt, mert a földrengés miatt fennáll a szökőár veszély, ezért inkább ide jöttünk - nyilatkozta egy indonéz nő. 

A legsúlyosabb földrengés 2006 tavaszán rázta meg Jáva szigetét. Akkori mozgás 5427 emberéletet követelt.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

A miniszter hozzátette: "Az elmúlt évek válságaira a magyar gazdaság politika rendre sikeres válaszokat adott, ennek eredményeként tért vissza a magyar gazdaság növekedési pályára, ennek eredményeként döntünk folyamatosan beruházási, export és foglalkoztatási rekordokat, ennek hatására tudtuk visszanyerni versenyképességünket."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!