2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Erdőtüzek pusztítanak Európában és az Egyesült Államokban + videó

Kalifornia állam három északi megyéjében pénteken rendkívüli állapotot hirdettek. Európában sem sokkal jobb a helyzet: Görögországban és Albániában is pokollá változtak az erdők.

  • Erdőtüzek pusztítanak Európában és az Egyesült Államokban + videó

Hatalmas füstfelhő. A lángokkal küzdő tűzoltók Görögország második legnagyobb szigetén Evián.

Több mint 200 tűzoltót, 13 repülőgépet és 5 helikoptert vezényeltek a helyszínre. A parti őrség egyik hajója pedig készenlétben állt egy esetleges tengeri evakuálóshoz. Ezek a felvételek még hétfőn készültek. A hatóságok azt közölték a helyzet valamelyes javult, de biztonsági okokból azért két falu lakosságát kitelepítették.

Ez pedig már Albánia, ahol a tűzoltók szintén nagy erőkkel küzdenek az óriási lángok ellen. Shengijben korábban sikerült megfékezni a lángokat, de az erős szél miatt újra felcsaptak.

A pusztító tűz veszélyesen közel került a szállodákhoz és lakóházakhoz, ezért a helyi lakosság egy részét és a turistákat ki kellett menekíteni.

A tűzvész megfékezése kihívást jelentett a katonák és a tűzoltók számára, ugyanis olyan területekre is átterjedtek a lángok, amelyeket csak nehezen lehet megközelíteni.

Észak-Macedóniában sem jobb a helyzet. Itt már emberéletet követelt a természeti csapás. A helyiek beszámolója szerint akadozik az áramszolgáltatás, telefonálni pedig egyáltalán nem lehet.

Több 100 lakóépület semmisült meg. Az erdőtüzek az Amerikai Egyesült Államok nyugati részén is pusztítanak. Több ezer tűzoltó próbálja megfékezni a hatalmas lángokat. Egyelőre azonban kevés sikerrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Komment - Mit jelent ma nekünk 1956. október 23-a?

Komment - Mit jelent ma nekünk 1956. október 23-a?

Ezúttal is négy vendéggel igyekeztünk a különböző témákat egy kicsit könnyedebb köntösben megvizsgálni és lendületes hangvételben megbeszélni a legfontosabbakat. Műsorvezető: Mészáros Nóra.
Halomra ölik egymást az emberek Szudánban

Halomra ölik egymást az emberek Szudánban

Két nap alatt több mint hetven ember vesztette életét Szudánban a hadsereg és a félkatonai erők összecsapásaiban - jelentették kedden a szudáni fővárosban működő önkéntes mentőalakulatok és helyi aktivistacsoportok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!