2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Külföld

Erdőtüzek és árvizek pusztítanak

Több mint ezer tűzoltó próbálja megfékezni a Portugália középső részén pusztító erdőtüzeket. Eddig hét tűzoltó és egy helybeli sérült meg. Egy embert őrizetbe vettek gyújtogatás vádjával. Az Egyesült Államok nagy részén is gondot okoz a kánikula. Kínában viszont hatalmas esőzések és súlyos áradások pusztítanak.

  • Erdőtüzek és árvizek pusztítanak

Három helyszínen ég az erdő Portugália középső vidékein. A tűzoltók munkáját nehezíti a nagy meleg és az erős szél. A katonaságot is be kellett vetni. A délnyugat-európai országban általában nyáron jellemzőek az erdőtüzek, de idén március óta szokatlanul nagy a meleg, így a természeti csapások időszaka is korábban kezdődött.

Két éve, 2017 júniusában szintén Közép-Portgáliában pusztított az ország történetének legtöbb halálos áldozattal járó erdőtüze. Akkor 66-an meghaltak és több mint 200-an megsérültek.

Kánikula sújtja az Egyesült Államok szinte egészét. A 320 milliós országban 200 millió ember életét nehezíti meg a hőség - leginkább az idősek és betegek vannak veszélyben. Egyes helyeken 45 fokot mutatott a hőmérő. A hatóságok azt kérik az emberektől, hogy igyanak sok vizet, maradjanak otthon vagy menjenek vízpartra, és kerüljék a tűző napot. Az előrejelzések szerint a rekkenő hőség még napokig eltart.

Szerintem ez mindenkit megvisel, mert a páratartalom is nagy, és ez így nagyon kimerítő tud lenni. Aki sokáig van kint a szabadban, nagyon hamar kiszárad és elfárad - mondta egy washingtoni nő.

Kínában most nem elsősorban a hőség, hanem az árvizek okoznak gondot. A déli Kujcsou tartomány több településén hatalmas károk keletkeztek a 24 órán át zuhogó eső miatt. Néhány helyen az utakat annyira alámosta a víz, hogy az autókat szinte elnyelte a föld.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!