2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Erdőtűz, tornádó és tájfun pusztít a világ országaiban

Erdőtűz pusztít Oroszországban, jelentős területeken lángolnak a szibériai fenyvesek. Eközben Norvégiában heves viharok okoztak áradásokat, csakúgy, mint az Egyesült Államokban, ahol tornádó szántott fel egy várost. Ázsiában pedig egy tájfun bénította meg a közlekedést, több repteret is lezártak.

  • Erdőtűz, tornádó és tájfun pusztít a világ országaiban

Több száz tűzoltó küzd a lángoló erdőségekben Szibériában. Oroszország északi területein évről évre egyre több bozóttűz keletkezik: a hatalmas kiterjedésű és többnyire lakatlan vidéken gyakran jelentős területek borulnak lángba.

Szibériában évente mintegy 30 ezer kisebb-nagyobb tűzesettel kell megküzdeni. A hatóságok folyamatos megfigyelés alatt tartják a térséget, hogy időben tudják kimenekíteni az ott lakókat, amennyiben szükség lenne rá.

A nyári kánikulát több országban pusztító viharok szakították meg: több száz embert kellett kimenteni Norvégiában a heves esőzések miatt. A viharok földomlásokhoz vezettek az északi államban, az erős szél pedig számos helyen villanyoszlopokat tépett ki a földből, ami áramkimaradásokat okozott. Norvégia több régiójában átmenetileg fel kellett függeszteni a tömegközlekedést az ítéletidő miatt. A vihar Dániát és Finnországot is érintette.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!