2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Kőkemény verbális háború zajlik Erdogan és Netanjahu között

Recep Tayyip Erdogan török elnök, aki népirtást követ el a kurdok ellen és újságírókat vet börtönbe, az utolsó ember, aki erkölcsről prédikálhat másoknak - közölte szerdán az izraeli miniszterelnök.

  • Kőkemény verbális háború zajlik Erdogan és Netanjahu között

Benjámin Netanjahu azután írt erről a közösségi médiában, hogy a török elnök egy Ankarában tartott díjátadó ünnepségen azt mondta: az izraeli vezető semmiben sem különbözik Adolf Hitlertől.

"Tett Netanjahu bármi olyat, ami kevesebb annál, mint amit Hitler csinált? Nem"

- fogalmazott Erdogan.

"Erdogan, aki népirtást követ el a kurdok ellen és világrekordot állított be a börtönbe vetett ellenzéki újságírók számát illetően, az utolsó ember, aki erkölcsről prédikálhat nekünk"

- írta Netanjahu, aki azzal is megvádolta a török államfőt, hogy dicséri a Hamász palesztin szervezetet, sőt fogadja is annak magas rangú vezetőit.

Benjámin Netanjahu védelmébe vette az izraeli hadsereget, amely - mint mondta - a legnagyobb erkölcsi értékkel rendelkezik a világon, és a világ legiszonyatosabb és legkegyetlenebb terrorszervezete ellen harcol.

A Hamász iszlamista palesztin szervezet és Izrael közötti háború kezdete óta a török államfő, a palesztin ügy hagyományos támogatója, számos bíráló megjegyzést tett Izraellel kapcsolatban, és elítélte az izraeli kormánynak nyújtott amerikai támogatást is. Egyebek mellett terrorista és népirtó államnak nevezte Izraelt a Gázai övezet elleni intenzív légitámadások miatt.

Washington támogatásával Netanhaju kormánya több mint 20 ezer gázait tudott meggyilkolni

- jelentette ki szerdán Erdogan.

A török elnök bírálta Németországot is, amiért nem ítélte el Netanjahut a gázai civil veszteségek miatt. "Németország ma is fizeti az árát annak, amit Hitler tett. Ezért hallgat, ezért hajt fejet" - fogalmazott a török elnök.

Törökország - a nyugati szövetségeseitől és néhány arab államtól eltérően - nem tekinti terrorszervezetnek a Hamászt.

A Hamász egészségügyi minisztériumának szerdai adatai szerint

több mint 21 ezer palesztin halt meg az október 7-én kezdődött háborúban,

amelyet Izrael a Hamász támadása miatt indított, amelyben október 7-én az iszlamista szervezet fegyveresei 1200 embert öltek meg, és több mint 240 túszt hurcoltak a Gázai övezetbe. Ez volt a legsúlyosabb vérengzés Izrael állam történetében.

Borítókép forrása: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!