2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Erdő- és bozóttüzek Kaliforniában

Ezreknek kellett elhagyniuk otthonukat Kalifornia államban az erdő-és bozóttüzek miatt. A szárazság és az erős szél miatt gyorsan terjednek a lángok. San Francisco környékén több mint 300 ezren maradtak áram nélkül. Az áramszolgáltatást elővigyázatosságból állították le.

  • Erdő- és bozóttüzek Kaliforniában

Helikoptereket is bevetnek az amerikai hatóságok, hogy megfékezzék az Észak-Kaliforniában tomboló erdőtüzeket.

Az Egyesült Államok délnyugati részén a hét közepén kapott lángra a bozót. A szárazság és az erős szél miatt gyorsan terjednek a lángok. A természeti katasztrófa lakott területeket is fenyeget, ezért a hatóságok megkezdték a civilek kitelepítését.

"A legfrissebb jelentések szerint 40-50 ezerre tehető azoknak a száma, akiket evakuáltak. Több ingatlan is a lángok martaléka lett, de pontos adatokkal e téren nem tudok szolgálni"

- közölte Los Angeles megye egyik illetékes tisztviselője.

Bár a tűzoltók nagy erőkkel próbálják megakadályozni a tűz terjedését, egyes településeket nem tudnak megmenteni. Geyserville városa biztosan porig fog égni. 

San Francisco környékén több mint 300 ezren maradtak áram nélkül, miután elővigyázatosságból leállították az áramszolgáltatást. Kalifornia állam kormányzója arról tájékoztatott, hogy a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivataltól külön összeget kaptak a tűzvész elleni küzdelemre.

"Számos tényező függvénye a katasztrófa mértéke. A száraz, aszályos időjárás és az alacsony páratartalom nem kedvez az oltási munkálatoknak. További nehézséget okoz a viszonylag erős szél. Elsősorban arra fókuszálunk, hogy az elrendelt óvintézkedéseket a gyakorlatban is alkalmazzuk"

- mondta a politikus.

A helyieket aggodalommal tölti el, hogy az előrejelzések szerint a hét végéig száraz meleg időt jósolnak. Ráadásul Los Angeles környékén óránkénti 100 kilométeresre erősödik a szél sebessége, ami tovább táplálja a tüzet.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!