2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

EP-választás: A szuverenisták áttörése Európa szívében

A Tűzfalcsoport szemlézte a nyugati sajtóvisszhangokat az euroszkeptikus, bevándorlásellenes pártok jó szereplésével lezajlott európai parlamenti választás után.

  • EP-választás: A szuverenisták áttörése Európa szívében

Az Il Giorno lombardiai olasz konzervatív lap európai választásokról szóló beszámolója Salvini fogadkozása Milánóban: „A Liga első párt Olaszországban, köszönet érte” címmel jelent meg. Az olasz kormányfőhelyettes a milánói pártközpontban a felelősség pillanatáról beszélt, amikor az EP- választás eredményeit kommentálta, s megcsókolta a rózsafüzért. Matteo Salvini kitért arra is, hogy a hihetetlen sikert nemcsak Olaszországban érték el a Liga révén, hanem utalt például Le Pen pártjának franciaországi, és Farage-ék nagy-britanniai sikerére. „Ez a változó Európa jele” – szögezte le Salvini.

Fatto Quotidiano olasz lap az EP-választás kapcsán kiemeli, hogy Matteo Salvini győztesként beszél, míg a másik kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom háza táján most csendben vannak. Ahogy a cikkben írják, Salvini Liga pártja a szavazatok több mint egyharmadát szerezte meg első helyezett pártként az olaszországi EP-választáson. A napilap idézi az olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter Salvini felelős szavait, melyek kimondásával a Liga vezére a jövőbe tekint előre, így például azt is világossá tette Salvini: gazdasági értelemben bonyolult időszak következik, és ők tökéletesen tisztában vannak a nehézségekkel is.

Le Point francia konzervatív heti hírmagazin Revansgyőzelem Marine Le Pen módra című cikke azzal indít, hogy Le Pen Nemzeti Tömörülés (RN) nevű pártja 2014 után ismét a „Franciaország első pártja” titulust viseli. A lap szerint a választás eredményes és a párt számára kifizetődő tudott lenni azzal, hogy az RN jelölti listáját a mindössze 23 esztendős Jordan Bardella vezette. Ennek jegyében párt Génération Nation nevű ifjúsági szervezetének fiataljai a jövőbeni választásokon vezető szerephez is juthatnak majd – áll a cikkben.

Breitbart amerikai konzervatív hírportál részletes anyagban foglalkozik a hétvégi európai parlamenti választás eredményeivel, így többek között ismerteti a brit Brexit-párti, a francia, az olasz, lengyel vagy cseh nemzeti pártok szereplését is. Ennek alapján például Farage Brexit nevű pártja 32 százalék körüli összesített szavazási eredménnyel, utcahosszal nyerte meg a szigetországi EP-voksolást. A Fidesz-KDNP és személyesen Orbán Viktor kormányfő által elért 50 százalék feletti eredményt egyenesen „megsemmisítő győzelemként” értékeli a beszámoló, kiemelve a magyar kormányzópárt tömeges migrációval szembeni kiállását, és a nemzeti identitás eszménye melletti elkötelezettségét.

Tűzfalcsoport

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Súlyos gabonahiány fenyegeti Afrika déli részét

Súlyos gabonahiány fenyegeti Afrika déli részét

Az Afrika déli részét fenyegető súlyos gabonahiányra hívta fel a figyelmet szerdán az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), az El Nino időjárási jelenség okozta szárazságot téve felelőssé a kialakult helyzetért.
Földrengés, hőségriadó és erdőtüzek pusztítanak a világban + videó

Földrengés, hőségriadó és erdőtüzek pusztítanak a világban + videó

Továbbra is áradások pusztítanak Kínában, a heves esőzések csak szerdán hagynak alább. Tajvanban egy nap alatt több mint nyolcvan földmozgást mértek. Mindeközben Bangladesben már egy hete kemény kánikulával küzdenek. A világ másik felén, Kanadában óriási erdőtüzek pusztítanak, Finnországban pedig a tél nehezíti a mindennapokat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!