2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Enyhítenek a britek a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályokon december 2-ától

Újra kinyithatnak a nem létfontosságú üzletek Angliában december másodikától - jelentette be a brit miniszterelnök. Sőt a nézők is visszatérhetnek néhány sporteseményre. Boris Johnson azt is bejelentette, hogy visszavezetik a regionális rendszert, az egyes zónákban a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások eltérőek lehetnek.

  • Enyhítenek a britek a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályokon december 2-ától

Most még egy hétig nem, azonban december másodikától kinyithatnak ezek a lelakatolt boltok a brit fővárosban. Az edzőtermek, a mozik, a fodrászatok, a szépségszalonok, a bárok, az éttermek és a szabadidős létesítmények is újra fogadhatják a vásárlókat. Boris Johnson elmondta, a korlátozás az eredetileg tervezett időpontban ér véget. Helyébe a korábbihoz hasonló, de több elemében megszigorított készenléti rendszer lép. Angliát régiókra osztják és csak ott oldják fel a korlátozásokat, ahol erre az egészségügyi hatóságok szerint lehetőség van.

Mind szeretnénk valamilyen karácsonyt, szükségünk van rá, nyilván úgy érezzük, megérdemeljük. Azonban amit biztosan nem akarunk, hogy felrúgva minden óvatosságot hagyjuk, hogy a fertőzés újra terjedni kezdjen és januárban újra teljes karantént kelljen bevezetnünk

- magyarázta Boris Johnson.

Jó hír az is, hogy átlagosan 70 százalékos, de alkalmazásától függően elérheti a 90 százalékot az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus-vakcinájának hatékonysága. A brit kormány már 100 millió adagot rendelt, amely 50 millió ember beoltására elegendő.

Katalóniában újranyitottak az éttermek és a bárok

Míg Angliában csak készülnek a nyitásra, addig Katalóniában hétfőtől ki is nyitottak az éttermek és a bárok. A sürgő-forgó pincérek és a kávéillat visszatért a barcelonai utcákra. Katalónia volt a legkorábban bezárkózó spanyolországi régió - most pedig elsőként engedélyezte a szigorítások enyhítését. A helyi vállalkozók azonban sok jóra így sem számítanak.

A barcelonai tartományi kormány engedélyezte a moziknak, színházaknak, tánctermeknek és a szabadtéri sportlétesítményeknek, hogy maximális kapacitásuk feléig beengedjék a szórakozni, vagy sportolni vágyókat. Az éjszakai kijárási tilalom ugyanakkor továbbra is érvényben marad.

A Mikulásnak a kijárási korlátozás sem állhat az útjába 

A Mikulásnak azonban a kijárási korlátozás sem állhat útjába. Bár apó repülő szánján könnyen kijátszhatná a karantén betartását ellenőrző rendőröket, mégis példát mutatott a hollandiai Apeldoornban. Csak az autóval érkező gyerekeknek adott ajándékba csokit. A korainak tűnő találkozón nem volt közös éneklés, és senki sem ülhetett a Mikulás ölébe - beszélni is csak mikrofonok segítségével tudott a gyerekekkel. Ugyanakkor a Télapó így önmagát és manóit is megóvta a koronavírustól. A gyerekek öröme pedig így is megmaradt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!