2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:30

Külföld

Enyhít a koronavírus-korlátozásokon a brit kormány, a jövő héttől megkezdődik az oltás

Engedélyezte a brit gyógyszerfelügyelet a Pfizer és a BioNTech vállalatok által közösen kifejlesztett koronavírus-elleni oltóanyag forgalmazását.

  • Enyhít a koronavírus-korlátozásokon a brit kormány, a jövő héttől megkezdődik az oltás

Az egészségügyi hatóság szerint a 95 százalékos védettséget nyújtó vakcina biztonságos, és a jövő héten megkezdhetik az alkalmazást. A brit parlament pedig megszavazta Angliában az általános korlátozások feloldását.

Megszavazta kedden a londoni alsóház a koronavírus-járvány miatt korábban bevezetett angliai korlátozások feloldását. A döntés nyomán szerdán nulla órától új, háromfokozatú készenléti rendszer lépett életbe.

Közben engedélyezte a brit gyógyszerfelügyelet a Pfizer és a BioNTech vállalatok által közösen kifejlesztett koronavírus-elleni oltóanyag forgalmazását. Az oltást a veszélyeztetett korcsoportba tartozók kapják meg először, valamint azok, akik munkájuk miatt könnyebben megfertőződhetnek.

Közegészségügyet! - Kevesebb jelszót, több nővért - ezeket skandálták egészségügyi dolgozók, miközben a madridi regionális vezető megérkezett egy új, 100 milliós kórház avatására. A kormány hatalmas összegeket fordít az egészségügyi beruházásokra, azonban alig találni nővért és orvost, akik dolgoznának az intézményekben.

Spanyolországban a hét végén javultak a koronavírus-járvány mutatói, hétfőre 275-re csökkent a százezer lakosra vetített átlagos esetszám, amely a hónap elején pedig 500 felett volt.

December 16-tól ismét látogatható lesz az Eiffel-torony. A világhírű építményt a koronavírus-járvány miatt zárták be október 30-án.

Franciaországban szombaton megkezdődött az október 30-án kihirdetett általános karantén fokozatos feloldása: a bezárásra kényszerült üzletek újranyithattak. A következő lazítás december 15-én a színházak, a mozik és a múzeumok újranyitása lesz, valamint attól kezdve este 9 és reggel 7 óra között lesz csak érvényben a lakhelyelhagyási tilalom.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.
Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Ma kiderülhet, hogy Magyar Péterék csatlakoznak-e az Európai Néppárthoz. A politikus emellett azt is bejelentheti, hogy végül felveszi-e az EP mandátumát. Bár korábban többször hangoztatta, hogy nem megy ki az Európai Parlamentbe, de végül ezt megszavaztatta követőivel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!