2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Külföld

ENSZ: A migráció és a szárazság súlyosbítja a humanitárius helyzetet Etiópiában

A súlyos szárazság és a szomáliai menekültek érkezése nyomán romlott az Etiópia keleti részén lévő Dolo körzetben és környékén a humanitárius helyzet - jelentette be szerdán az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és azonnali támogatást sürgetett.

  •  ENSZ: A migráció és a szárazság súlyosbítja a humanitárius helyzetet Etiópiában

A közlemény szerint a Szomália nyugati részén lévő, de facto független Szomáliföldön lévő Las Anodban és környékén dúló konfliktus nyomán már több százezren menekültek el otthonaikból, egy részük - sok nő és gyerek - a szomszédos Etiópiában keresett menedéket. Az etiópiai kormány lehetővé tette a menekültek érkezését, ám a Szomáliával határos Dolo körzetben - ahol letelepítésükről intézkedett - évek óta súlyos szárazság dúl, így az emberek helyzete továbbra is nehéz.

Az UNHCR azt közölte, a menekültek iskolaépületekben vagy sietve felhúzott átmeneti szállásokon élnek, sokan még mindig a szabad ég alatt alszanak. A menekültek érkezése nyomán további humanitárius segítségre lesz szükség a mintegy 497 ezres Dolo körzetében - szögezték le a szervezet részéről, hozzátéve, hogy tovább romlott az élelmiszerbiztonság is, elsősorban az öt éven aluli gyerekeknél és várandős nőknél.

Az UNHCR kiemelten fontos feladatának tekinti a menekültek ellátását, melynek keretében a szexuális erőszakot elszenvedett embereknek is védelmet kíván nyújtani - áll a közleményben. Etiópiában és a szomszédos Szomáliában, valamint Kenyában egymás után már a hatodik alkalommal maradt el a csapadékos időszak.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!