2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Külföld

Emelkedett a brazíliai árvizek és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma

Legalább 104-en vesztették életüket áradásokban és földcsuszamlásokban a brazíliai Rio de Janeiro államban található Petrópolisban - tájékoztatott a helyi polgári védelem csütörtökön.

  • Emelkedett a brazíliai árvizek és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma

A tűzoltók huszonnégy túlélőt találtak. Hivatalosan 35 eltűntről tudni. A korábbi hírek hatvanhat halálos áldozatról szóltak. A városban 180 tűzoltó és mintegy 400 katona segíti a bajbajutottakat. Az ítéletidő még nem ért véget: a polgári védelem figyelmeztetett, hogy csütörtök este és az éjszaka folyamán újabb heves esőzésekre lehet számítani. Jelezték: emiatt szükség lehet a veszélyeztetett zónákban élők evakuálására. A szerencsétlenül járt emberek számára 33 iskolaépületet nyitottak meg. Az ország délkeleti részén található, 300 ezres lélekszámú városban 1932 óta nem volt példa hasonlóan kiadós esőre - mondta el Cláudio Castro, Rio de Janeiro állam kormányzója.

A II. Péter brazil császárról elnevezett település hegyvidéki területen fekszik. Petrópolisban található az egykori császárok nyári rezidenciája is. A turisták körében népszerű városban házak tucatjai szenvedtek károkat és váltak lakhatatlanná, és mintegy háromszázan maradtak fedél nélkül. Az interneten megjelent felvételeken összedőlt házakat, elárasztott üzleteket és elsodort autókat lehet látni. A városvezetés szükségállapotot hirdetett, segélyszervezetek pedig adományfelhívásokat tettek közzé.

A brazil meteorológiai szolgálat szerint néhány óra leforgása alatt Petrópolis egyes városrészeiben 260 milliméter csapadék esett, amely meghaladja az egész februárban szokásos átlagot. A városvezetés háromnapos gyászt rendelt el. Sao Paulo tagállamban február elején huszonnyolc ember életét követelte az ítéletidő. 2011 januárjában több mint kilencszázan vesztették életüket Rio de Janeiro hegyvidéki régiójában a heves esőzések kiváltotta árvizekben és földcsuszamlások miatt.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!