2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:20

Külföld

Embertelen körülmények között raboskodnak a Hamász által fogvatartottak + videó

Felvétel került nyilvánosságra azokról az izraeli túszokról, akiket több mint 200 napja tartanak fogságban a gázai övezetben. A Hamász még október 7-én fogta el őket, miután támadást indított Izrael ellen. Az elmúlt napokban több túsz holttestét is megtalálták.

  • Embertelen körülmények között raboskodnak a Hamász által fogvatartottak + videó

Mozdulatlanul és összekötött kézzel állnak egy fal előtt izraeli túszok, feltehetően egy gázai övezeti bunkerben - ez látható egy a minap nyilvánosságra került videóban. A felvételt a Hamász palesztin terrorszervezet készítette azokról, akiket több mint 200 napja tart fogságban. A felvételen lévők többsége fiatal nő, sokuk arca véres, testük tele van sebekkel.

A videót a túszok rokonai hozták nyilvánosságra, hogy ezzel is sürgessék a kiszabadításukat. Egyikük testvére bízik abban, hogy élve viszontlátja húgát.

"Nagyon nehéz ezt látni, de a húgom a szememben igazi hős, az egész családomnak reményt ad, ahogy viseli ezt az embertelen helyzetet."

- fogalmazott az egyik fogoly testvére.

A hozzátartozók szerint a felvételek nagyon megrázóak, de számukra elképzelhetetlen, hogy feladják a reményt.

Vannak azonban, akik ebben már nem bízhatnak. Az elmúlt napokban több túsz holttestét is megtalálták a gázai övezet alatti alagútrendszerben. Egyenlőre nem tudni miért nem temették el a halottakat, feltételezések szerint a terroristák a földi maradványok visszaadásának ígéretével akarhattak kizsarolni esetleges fogolycserét Izraellel.

Az áldozatok hozzátartozói felé Izrael miniszterelnöke is részvétet nyilvánított. Benjamin Netanjhau azt is megígérte, hogy minden túszt hazavisznek.

A Hamász terrorszervezet október 7-én több mint 200 izraeli állampolgárt ejtettek foglyul. A véres merényletsorozatban mintegy 1200 izraeli civil veszítette életét. Erre válaszul indította el a zsidó állam terrorellenes hadműveleteit a Gázai övezetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nyeregben érezték magukat Szoboszlai Dominikék

Nyeregben érezték magukat Szoboszlai Dominikék

A svácjiaktól elszenvedett 3-1-es vereség után már Németország legjobbjai ellen készül a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. A csapat tagjai közül többen - köztük a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik is - kerékpárral érkezett a bajorországi Weiler-Simmerbergben található bázison megtartott vasárnapi edzésre. 
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!