2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Embertelen körülmények között dolgoztattak vendégmunkásokat

A holland munkafelügyeleti és idegenrendészeti hatóságok embertelen körülmények között élő vendégmunkásokat találtak egy vizsgálat során egy Linne település közelében fekvő farmon - írta szerdán az NlTimes holland hírportál.

  • Embertelen körülmények között dolgoztattak vendégmunkásokat

Az 50, főként Romániából érkező vendégmunkást a farmon található omladozó épület hátsó barakkjában szállásolták el. A hírportál szerint a szellőzetlen alvóhelységek ablakain rácsok voltak, több embert zsúfoltak be egy szobába rossz higiénés viszonyok közé, és az épületből hiányoztak a tűzbiztosági felszerelések is.

A település polgármestere szerint a vendégmunkásokat megalázó körülmények közé kényszerítettek, és többeket közülük megfélemlített és fizikailag bántalmazott a munkát irányító üzemvezető.

Az önkormányzat feltételes pénzbírságot szabott ki a farm tulajdonosára, és felszólította, hogy két napon belül költöztesse át a munkásokat jobb minőségű szálláshelyekre. Az önkormányzat szóvivője azt mondta, hogy nem tudják, jelenleg hol vannak a munkások elszállásolva, de vélhetőleg már biztonságban vannak. Hozzátette, hogy az önkormányzat nem felelős a vendégmunkásokért, mivel ez a munkafelügyeleti és idegenrendészeti szervek dolga, de ettől függetlenül megtette, amit lehet.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!