2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Közelünkben a Kelet

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Emberiesség elleni bűncselekmények gyanúja miatt indítanak eljárást egy szíriai bevándorlóval szemben

Emberiesség elleni bűncselekmények, köztük kínzás és nemi erőszak gyanújával pénteken letartóztattak a hollandiai Druten városában egy szíriai férfit - közölte az ügyészség.

  • Emberiesség elleni bűncselekmények gyanúja miatt indítanak eljárást egy szíriai bevándorlóval szemben

Az 55 éves férfi a gyanú szerint 2013-ban és 2014-ben a szíriai Szalámijában egy kormánypárti félkatonai szervezet egyik kihallgató egységét vezette, amikor a feltételezett bűncselekményeket elkövette. Az ügyészség szerint a milícia a szíriai hadseregnek végzi a "piszkos munkát" - tette közzé az MTI.

A férfinak 2021 óta volt ideiglenes tartózkodási engedélye Hollandiában, és tavaly költözött a kelet-hollandiai településre. A holland rendőrség különleges egysége bejelentést követően bukkant a nyomára.

December elején a hollandiai ügyészség közölte: 17 év börtönbüntetést kér egy háborús bűnökkel gyanúsított szíriai-palesztin menedékkérőre, akit azzal vádolnak, hogy egy szíriai kormánypárti milícia tagjaként háborús bűnöket követett el. A 35 éves, Musztafa A. néven azonosított férfi 2020-ban kért menedéket Hollandiában. Tavaly vették őrizetbe a hatóságok, miután a bevándorlási hivatal arról kapott bejelentést, hogy annak idején civileket fogott el és kínzott meg Szíriában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Velkovics Vilmos vendége Prőhle Gergely, korábbi berlini nagykövet, az NKE intézet igazgatója volt, akivel többi között a következő témákat beszélték meg. A menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik Németországban a fizetési kártyát, a konzervatív ellenzék megtiltaná, hogy alkoholt és cigarettát lehessen vásárolni a kártyával, Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!