2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Emberi maradványokat találhattak a Titan felszínre hozott törmelékei között

Valószínűleg emberi maradványok is vannak a Titanic egykori óceánjáró roncsánál június 18-án szerencsétlenül járt merülőhajó, a Titan felszínre hozott törmelékei között - közölte szerdán az amerikai parti őrség.

  • Emberi maradványokat találhattak a Titan felszínre hozott törmelékei között

A Titan fellelt darabjait 3658 méter mélyről, az Atlanti-óceán fenekéről gyűjtötték össze, és szállították az új-fundlandi St. John's-ba. A maradványokat a Titanictól mintegy 488 méterre találták meg.

A Titan turisztikai rendeltetésű merülőhajó, fedélzetén öt utassal, a Titanic roncsához akart leereszkedni az óceán mélyére, amikor a rá nehezedő víz súlya alatt összeroppant. A fedélzeten utazott a merülést szervező OceanGate vezérigazgatója és pilótája, Stockton Rush, egy prominens pakisztáni család két tagja, Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, valamint Hamish Harding brit milliárdos és Paul-Henri Nargeolet francia Titanic-szakértő.

Az ügyben vizsgálat indult, amelynek fontos mozzanata, hogy felszínre hozták a csaknem 7 méter hosszú merülőhajó maradványait.

A vizsgálatot a parti őrség vezeti és abban több más amerikai és kanadai kormányzati szerv is közreműködik.

Jason Neubauer, az amerikai parti őrség kapitánya szerdán este kiadott közleményében hangsúlyozta, még sok munka vár rájuk, hogy kiderítsék, mi okozta a tragédiát. A vizsgálat célja, hogy ne történhessen meg ismét hasonló végzetes baleset - tette hozzá.

A feltételezett emberi maradványokat az Egyesült Államokban vizsgálják meg, és a roncsokat is alapos elemzésnek vetik alá.

A Titant üzemeltető OceanGate Expeditions mélytengeri kutató- és turisztikai vállalat székhelye az Egyesült Államokban van, de a szerencsétlenül járt merülőhajó a Bahamákon volt bejegyezve.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

Az autoriter magyar vezetőért lelkesedtek az amerikai konzervatívok a CPAC budapesti rendezvényén – írja a CNN. A cikk hangneme nem meglepő, hiszen az amerikai baloldal kifejezetten ellenséges narratívában számolt be az egyébként nagy sikerrel záruló eseményről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!