2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Emberi maradványokat hoztak le a Mount Everestről

Tizenegy tonna szemét mellett négy holttestet is lehoztak nepáli katonák a Himalája hegycsúcsairól, köztük két ember maradványait a Föld legmagasabb hegyéről, a Mount Everestről (Csomolungma) az idei nagytakarítási akcióban.

  • Emberi maradványokat hoztak le a Mount Everestről

A legutóbb megtalált két holttest közül az egyiket 8420 méteres magasságból hozták le az Everestről, egy másikat 7900 méterről a Föld negyedik legmagasabb hegyéről, a Lhocéról. A holttesteket a katmandui Tribhuvan Egyetem oktatókórháza patológiai laboratóriumának adták át - közölte csütörtökön a hadsereg.

A katonák, akik április 11. óta takarítanak a Himalája csúcsain nepáli hegyivezetők (serpák) segítségével, már május 16-án is megtalálták egy-egy ember földi maradványait ugyanezen a két csúcson. Szerdáig a katonák 11 tonna szemetet hoztak le a csúcsokról - áll a hadsereg közleményében.

A 8848 méteres Everest és a 8561 méteres Lhoce mellett a katonák takarítást végeznek a 7861 méteres Nupce hegyen is, a sereg egy-egy csapatot küldött mindegyik hegyre. Az idei, június 5-ig tartó akcióban 10 tonna hulladék begyűjtését és öt holttest lehozását tervezték.

A nepáli hadsereg 2019-ben kezdett szemétszedést a hegymászók után különböző csúcsokon, de 2020-ban a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a missziót.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Az államtitkár hozzátette: "A kettős mérce tetten érhető, büntetni akarták hazánkat azért, mert elutasítjuk az illegális migrációt és azért mert hazánk a béke ügyét képviseli a háborúval szemben."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!