2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Külföld

Emberi magzatokat postáztak a spanyol politikusoknak

Tizenkét hetes emberi magzatok másolatát postázták el több spanyol politikai vezetőnek. A csomagokat két emberi jogokat képviselő szervezet adta postára, hogy tiltakozzon a közelmúltban elfogadott új abortusztörvény ellen. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította Murciából.

  • Emberi magzatokat postáztak a spanyol politikusoknak

Február közepén végleg jóváhagyta a spanyol parlament az új abortusztörvényt, aminek lényege, hogy 16 éves kortól most már nincs szükség szülői beleegyezésre, ha egy kiskorú terhességmegszakítást szeretne kérni.

Ráadásul már több száz kilométert sem kell utazni ahhoz, hogy a beavatkozás megtörténjen, mert szinte az összes közkórházban elérhetővé tették ezt a lehetőséget és eltörölték a beavatkozás előtti 3 napos gondolkodási időt is. Két emberi jogokat, illetve az élethez való jogot védő spanyol szervezet elég radikális módját választotta annak, hogy tiltakozzon az új jogszabályok ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!