2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Külföld

Emberéleteket követelt és fennakadásokat okozott a Ciara ciklon Európa-szerte

Svájcban is életét vesztette egy ember, és így már legalább nyolc halálos áldozata van a nagy területen tomboló, Ciara nevű szélviharnak Európában. A kontinensen százezrek maradtak áram nélkül, miután a több mint 100 km per órás szél leszakította a vezetékeket. A vihar miatt a közlekedés is megbénult, számos repülőjáratot és vonatot is törölni kellett.

  • Emberéleteket követelt és fennakadásokat okozott a Ciara ciklon Európa-szerte

Felborította a hatalmas szél ezt a teherautót Anglia északi részén. A Ciara névre keresztelt ciklon szinte letarolta a szigetországot. A vihar fákat csavart ki, megbénítva ezzel a közúti közlekedést. A szél helyenként elérte a 145 km per órás sebességet is, ezért a vonatokat és a légi közlekedést leállították. Emberek ezrei ragadtak az állomásokon.

Yorkshire-ben az utcák teljesen víz alá kerültek. A hatalmas mennyiségű eső miatt volt, ahol a talaj is beszakadt. Az utcák szinte teljesen elnéptelenedtek.

A vihar, bár valamennyit veszített erejéből, a kontinensen halálos áldozatokat is szedett.

Lengyelországban két, Csehországban, Svájcban, Svédországban és Szlovéniában egy-egy ember vesztette életét. Több országból jelentettek sérülteket is, akik elsősorban a kidőlt fák és a szél által felkapott tárgyak miatt kerültek kórházba.

Hatalmas károkat okozott a vihar Németországban is, ahová hétfőn érkezett a ciklon. Az erős szél fákat csavart ki, több tetőszerkezetet megrongált és leszakította az elektromos vezetékeket. Frankfurt legnagyobb templomára, a Kaiser dómra a viharban rádőlt egy daru, és megrongálta az épület tetőszerkezetét. Számos tartományban akadozik a vasúti, a közúti és a légi közlekedés is. Az iskolákban szünetet rendeltek el.

A heves szél a pilótákat is próbára tette. Ahol még nem állították le a légi közlekedést, csak bravúrral tudtak landolni a gépek. A kontinensen belül közlekedő fapados járatok nagy részét azonban törölték.

Lengyelországban több mint 55 ezer, Csehországban mintegy 280 ezer háztartás maradt áram nélkül. A tűzoltóság és a katasztrófavédelem folyamatosan dolgozik a károk helyreállításán. 

Hír TV/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!