2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Külföld

Eltűnt magyar turisták után kutatnak a mallorcai hatóságok

Eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok - jelentette a Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén.

  • Eltűnt magyar turisták után kutatnak a mallorcai hatóságok

Az újság információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták.

Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves fiatal férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

A bejelentés két nappal azután érkezett, hogy szemtanúk látták, amint a viharos időben egy óriási hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a hatóságok nem tartják kizárhatónak, hogy a magyar turisták voltak.

A hatóságok szerda óta kutatnak az elsodort két ember után, a keresésben részt vesznek a vízi mentők járőrhajói, búvárok, a csendőrség helikoptere, a partszakaszt pedig önkéntesek vizsgálják át újra és újra, mindeddig eredménytelenül.

A Baleár-szigeteken és Katalóniában szerdán özönvízszerű esőzések voltak. Ketten meghaltak, hat embert pedig azóta eltűntként tartanak nyilván.

KKM: Nagy erőkkel folyik a Mallorcán eltűnt magyar turisták keresése

 

Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán. 

Menczer Tamás azt írta: az eltűntek keresése nagy erőkkel folyik. Kollégái mindenben a család és a rendőrség rendelkezésére állnak - tette hozzá.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Az újság információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

A Baleár-szigeteken és Katalóniában szerdán özönvízszerű esőzések voltak. Ketten meghaltak, hat embert pedig azóta eltűntként tartanak nyilván.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!