2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Eltűnhet a mentolos és a vékony cigaretta

2014-től betiltaná a mentolos és a vékony cigarettákat az Európai Bizottság, a csomagolás felületének háromnegyedét pedig a dohányzástól elrettentő képekkel és feliratokkal kell ellátni. Az európai dohánycégek tiltakoznak.

Egészséges és rákos tüdő. Az Európai Unió elrettentő fotókba csomagolná a cigarettát az összes tagállamban. Sokkoló felvételek ma is vannak már a csomagoláson, de nem borítják be a teljes dobozt. 2014-től riasztó képeknek és feliratoknak kell borítaniuk a cigarettásdoboz háromnegyedét. A vékony és a mentolos cigarettákat betilthatják, mert Brüsszel szerint ezek a termékek vonzóvá teszik a dohányzást. „Évente több ezer uniós állampolgár hal meg a dohányzás okozta betegségek miatt. Ez azt jelenti, minden évben egy Frankfurt vagy Palermo nagyságú város lakossága tűnik el Európa térképéről” – nyilatkozta Tonio Borg uniós egészségügyi biztos.


Az Európai Közegészségügyi Szövetség – ausztrál példára – a márkajelzést is eltüntetné a cigisdobozokról. „Kissé csalódottak vagyunk, amiért a tervezetben nincs ott az egységes csomagolás. Úgyhogy reméljük, az Európai Unió intézményei és a tagországok megvitatják ennek a lehetőségét, és kötelezővé teszik a tagállamoknak” – szögezte le Javier Delgado Rivera kommunikációs vezető.

Német lapértesülések szerint 5 év múlva, a dohánytermékekről szóló irányelv következő felülvizsgálatakor írhatja elő az unió a gyártóknak a márkajelzés nélküli csomagolást. A dohánylobbi szerint a dobozok egységesítése megkönnyítené a hamisítók dolgát, és erősítené a feketepiacot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!