2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Cameron kemény intézkedésre készül

Gyakorlatilag eltörölné az EU-ból érkező munkavállalók szociális juttatásait a brit miniszterelnök. David Cameron hosszú távon szigorítaná a bevándorlókra vonatkozó törvényeket – tervei szerint a többi közt négy évig nem kapnának segélyt a bevándorlók, azokat pedig kitoloncolná, akik fél évig nem találnak munkát érkezésük után. A kormányfő kijelentette: ha Brüsszel nem egyezik bele a brit reformokba, a szigetország akár ki is léphet az Európai Unióból.

Főleg a nagy tömegben érkező kelet-európai munkavállalók miatt döntött úgy a brit kormányfő, hogy szigorít a bevándorlási politikán. „A bevándorlás hasznos Nagy-Britanniának. De ellenőrzés alatt kell tartani, igazságosnak kell lennie, és a középpontjában a nemzeti érdekeinknek kell lennie” – hangsúlyozta David Cameron.

A konzervatív politikus hosszú távú tervei szerint gyakorlatilag megszűnnének az EU-ból érkező munkavállalók szociális juttatásai. „Jóléti rendszerünk szokatlannak számít Európában. Azelőtt fizet neked, mielőtt te befizetnél bármit is” – tette hozzá Cameron.

Az uniós országokból érkező állampolgárok szinte semmilyen bérkiegészítő jóléti juttatásra nem lennének jogosultak, amíg elegendő időt nem töltenek Nagy-Britanniában. „A jövőben azok, akik adójóváírást vagy gyermekgondozási segélyt akarnak, itt kell éljenek és dolgozzanak az országunkban legalább négy évig” – mondta Cameron.

További szigorítás, hogy nem jár majd álláskeresési segély azoknak, akik úgy érkeznek a szigetországba, hogy nincs munkájuk. Ők fél év haladékot kapnak, ha nem találnak munkát, kitoloncolják őket. A brit miniszterelnök úgy tervezi, hogy ha a jövő májusi parlamenti választáson ismét bizalmat kap a szavazóktól, Brüsszellel is megpróbálja elfogadtatni a reformokat: „Ha sikerrel járok, ahogy mondtam, amellett kampányolok majd, hogy benn tartsuk az országunkat egy megreformált EU-ban. Ha az aggályaink süket fülekre találnak, és nem tudunk javítani az EU-val fennálló kapcsolatunkon, akkor semmi sem kizárt.” Tehát Nagy-Britannia akár ki is léphet az Európai Unióból – Cameron legalábbis emellett áll majd ki az uniós tagságról szóló, 2017-re tervezett népszavazáson.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

Az autoriter magyar vezetőért lelkesedtek az amerikai konzervatívok a CPAC budapesti rendezvényén – írja a CNN. A cikk hangneme nem meglepő, hiszen az amerikai baloldal kifejezetten ellenséges narratívában számolt be az egyébként nagy sikerrel záruló eseményről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!